fbpx

Na Facebooku-u se posljednjih dana pojavilo upozorenje o navodnim prevarantima iz Rumunije, koji na parkinzima i benzinskim pumpama građanima BiH besplatno nude privjeske za ključeve u kojem se, kako se navodi, nalazi čip za praćenje.

ilustracija_1U policijskim agencijama kažu kako za sada nisu evidentirane prijave oštećenih građana, ali i da to ne znači da prevare nisu moguće.

“Takve vrste tzv. Sofosticiranog kriminala su danas česte, pa je vrlo je moguće da i kriminalci koriste određene vrste špijunske opreme. Međutim, prijave konkretnih slučajeva za sada nema”, navode u policijskim agencijama naše zemlje.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

U pomenutom upozorenju, koje se pojavilo na društvenoj mreži Facebook, se navodi kako su prevaranti primjećeni na parkinzima i benzinskim pumpama u BiH. Oni, navodno, građanima nude besplatne predmete s ugrađenim čipom poslije čega imaju mogućnost da prate kretanje onog ko “nasjedne” i uzme pomenuti privjesak.

Logično je zaključiti da lopovi tada znaju gdje se i kada krećete, pa već kroz nekoliko dana imaju mogućnost da budu u vašoj kući ili automobilu, naravno, kada vi niste tamo.

Oni, koji se bave ovim savremenim kriminalnim metodama, svoje potencijalne “žrtve” prate upravo sa parkinga i benzinskih pumpi sve do kuće i na taj način znaju kada u njoj nema vlasnika.

Stručnjaci objašnjavaju da se radi o vrsti jeftinih čipova koji se koriste u pojedinim evropskikm hotelima, a ugrađuju se u peškire, posteljine, mantile i ostale stvari koje gosti često odnose iz hotela.

Iako nadležni, za sada nemaju potvrdu o pomenutim prevarama, građanima se svakako savjetuje oprez. Zapamtite, danas se rijetko šta, pa čak i najmanja sitnica dobija besplatno.

 

 

eTrafika.net

Napiši komentar