fbpx

Čak 72% učesnika u anketi našeg portala izjasnilo se da želi napustiti Bosnu i Hercegovinu!

U anketnom pitanju – „Želite li napustiti BiH?“ od 215 osoba koje su učestvovale njih 98 ili 45,6%  opredijelilo se za odgovor „Da, ovdje nema napretka“, dok je njih 57, odnosno 26,5% priznalo da želi, ali da nema priliku, te tako zajedno dali čak 72% građana nezadovoljnih životom u ovoj zemlji.

S druge strane, ni oni koji su se opredijelili za ostanak u BiH nisu u potpunosti zadovoljni, pa je njih 43, odnosno 20% kao svoj odgovor izabrali „Teško je, ali želim pokušati ovdje“, a samo njih 17 ili 7,9% je sigurno u svoj ostanak jer je „ovdje odlično“.

Podrži eTrafiku

Prema podacima pronađenim na Google Cia Factbook u julu 2012. godine, u BiH živi 3.879.296 stanovnika, što bi značilo da bi, kada bi postotak iz ankete zaista napustio zemlju, u njoj ostalo nešto malo više od million stanovnika, ili preciznije njih 1.086.202, dok bi se čak 2.793.093 trenutnih državljanina BiH raširilo po “bijelom svijetu”.

O odlasku najviše razmišljaju mladi, pa uopšte ne čudi i formiranje fejsbuk stranice „Mladi napustimo Bosnu i Hercegovinu“, koja ima za cilj informisati zainteresovane o mogućnostima odlaska mladih u inostranstvo, o čemu je portal „eTrafika“ ranije pisao.

anketa

 

eTrafika.net – O. Tešić

Napiši komentar