fbpx

“Kupujem zlato”, “Najpovoljnije otkupne cijene zlata”, “Nudim najviše za staro zlato, viša cijena za veću količinu” samo su neke od ponuda koje u posljednje vrijeme sve ekspanzivnije strše na stranicama malih oglasa, ali i na banjalučkim drvoredima i bilbordima.

Ovakvi oglasi su, prema mišljenju upućenih, tek početak “zlatne groznice” koja drma Banjaluku, ali i čitavu Republiku Srpsku.

Posljednjih dana svjedoci smo kako se u najvećem gradu Srpske otvaraju radnje specijalizovane za otkup zlata, te da jedan od najpoznatijih banjalučkih građevinaca i zlatara, Veselin Malbašić, nedavno ušao u veliku marketinšku kampanju kojom poziva vlasnike ovog plementog metala da ga baš njemu prodaju po “najpovoljnijoj cijeni”.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Upućeni tvrde da je velika potražnja za kupovinom zlata jasan znak da prolazimo kroz teška vremena, a da kriza tek dolazi.

Banjalučanka V. G. (75) ispričala je za eTrafiku kako je prodaja zlata oduvijek značila dolazak crnih dana.

“Svojoj unuci sam po rođenju poklonila dukat koji je bio dio našeg porodičnog nasljedstva. Voljela bih da ga zadrži kako uspomenu na svoju porodicu i na našu tradiciju i prezime, ali ono ima svrhu da bude prodato ukoliko je u životu ne daj Bože snađu teška vremena.”, priča sagovornica eTrafike.

Za Banjalučane su izgleda upravo došla loša vremena, jer oni siromašni građani prodaju svoje porodične vrijednosti kako bi opstali, dok s druge strane vlasnici većeg kapitala otkupljujući što više zlata nastoje zaštiti svoju imovinu.

Ovo je samo još jedan dokaz kako činjenica da živimo u 21. vijek nije umanjila koncept vrijednosti zlata koji je hiljadama godina opstalo kao najsigurnije utočište za ulaganje u vrijeme krize.

Stručnjaci kažu da se u vremenima krize vlasnici većeg kapitala sve teže odlučuju kockati ulaganjem u hartije od vrijednosti, da su valute opet pokazale svoju nestabilnost, i da je ulaganje u nekretnine poljuljano, tako da je zlato opet postalo roba koja se sve više traži.

Oglasi o kupovini zlata po Banjaluci će vam jasno reći da sada za gram ovog četrnaestkaratnog plemenitog metala kod “Malbašića” možete dobiti 44 KM, a ukoliko se odlučite na prodaju preko oglasa u zavisnoti od njegove čistoće zlata možete dobiti između 30 i 60 KM. Onima koji prodaju se preporučuje da iskoriste vještinu cjenkanja i da “otvore četvoro očiju”, kako ne bi završili zakinuti, pa se bagatelno odvojili od svoje zlatne porodične vrijednosti.

 

 

eTrafika.net

Napiši komentar