fbpx

Projekat Papergirl, koji se brzo proširio svijetom, stigao je ove godine i u Banju Luku, u ogranizaciji neformalne grupe građana i studentske organizacije AIESEC. Premijerno izdanje se polako privodi kraju, a o skorašnjim i budućim aktivnostima smo razgovarali sa PR-om projekta, Ljiljanom Šipragić.

„Prethodnih dana smo uzeli učešća u projektu Pecha Kucha, kao i u Noći istraživača“, kaže Ljiljana. „Imali smo priliku da se predstavimo našim sugrađanima i upoznamo ih sa našim radom“.

Reakcije na ovaj kreativni pokret „umjetnosti poklanjanja umjetnosti“ su od početka pozitivne, pa je odziv veliki i umjetnički radovi svakodnevno pristižu na adrese Papergirl-a.

Podrži eTrafiku

„Zbog toga smo odlučili da produžimo rok za predaju radova“, dodaje Ljiljana, „tako da svi zainteresovani mogu da ih predaju do 5. oktobra, bilo slanjem na adresu Hajduk Veljka 16 ili ostavljanjem u Papergirl kutiji koja se nalazi u Domu omladine“.

Nakon isteka navedenog roka, projekat ulazi u novu, još zanimljiviju fazu.

„Sedmicu dana ćemo sređivati i pripremati radove, a onda slijedi velika izložba, na kojoj će svi moći da vide koliko talentovanih mladih ljudi ima u ovom gradu. Na kraju projekta, sve izložene radove ćemo podijeliti slučajnim prolaznicima i time im, nadamo se, uljepšati dan jednim lijepim, umjetničkim poklonom, a to će, istvoremeno, biti i promocija biciklizma, jer će se radovi dijeliti na biciklima“.

Ljiljana je, takođe, i potpredsjednica za odlazne razmjene u studentskoj organizaciji AIESEC, koja je, isto tako, nešto relativno novo u Banjoj Luci, jer postoji tek šest mjeseci.

„Mi u svakom trenutku imamo nekoliko desetina hiljada dostupnih praksi u preko 110 država svijeta na koje se banjalučki studenti mogu prijaviti, kao i oni koji su diplomu stekli prije manje od dvije godine“, objašnjava ona. „Primjera radi, trenutno je otvorena praksa u češkom univerzitetskom centru, Brnu, koja podrazumijeva rad u vrtiću, a plata koja čeka praktikanta je 600 dolara. Slične prakse postoje za skoro sve oblasti studija, a tu su i kraće, razvojne prakse, pa pozivamo sve zainteresovane da nam se jave na exchange.banjaluka@gmail.com ili putem naše FB stranice“.

 

eTrafika.net – Nenad Bosnić

Napiši komentar