fbpx

Tokom predizborne kampanje veliki proj mitinga širom Republike Srpske održava se na školskim igralištima. Nakon mitinga ta igrališta ostaju prljava i nesređena, sa mnogo stakla. Bilo je i slučajeva da učenici nisu mogli da koriste veliki odmor jer su igrališta njihovih škola podsjećala na smetljišta.

Takav slučaj dogodio se u osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadžić“ u Banjaluci, što je izazvalo reakcije roditelja djece koja idu u tu školu, ali i ministra Kasipovića koji je bio susretljiv da prokomentariše ovu situaciju, ali je istovremeno dao i jedan diplomatski odgovor koji ne nudi rješenje ovakvim problema. Evo komentara:

„Mi smo svojevremno, kad smo koncipirali Zakone o osnovnoj i srednjoj školi razgovarali o mogućnosti da se bilo kakav politički sadržaj ne realizuje na školskim igralištima. Onda su me uvjeravali, pogotovo iz manjih sredina, da praktično i nemaju mjesta gdje bi se takvo nešto moglo realizovati. Naš zahtjev je uvijek, ako već ne postoji mogućnost da se na drugi način nekakav politički skup organizuje, da to mora svakako biti urađeno na način da ne smeta školi i učenicima.“

Podrži eTrafiku

Sudeći po ovome, veliki broj naselja u Srpskoj nema dovoljno velike iskoristive površine gdje bi se mogao raširiti šator svadbenog kapaciteta, pa teritorije obrazovnih ustanova dođu kao nužno rješenje.

 

 

eTrafika.net

[post_ender]

Napiši komentar