fbpx

1. Zašto čovjek generalizuje bilo koju grupaciju ljudske rase, kad jedina grupa koja može da bude generalizovana jesu generali?

2. Zašto Moj market nosi prisvojni pridjev „moj“, kad ništa u njemu nije stvarno moje, a ni naše?

3. Zašto se kaže da su oči ogledalo duše, kad kesa smeća mnogo preciznije oslikava dušu čovjekovu?

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

4. Zašto se ženski magazin ne zove ženski man–gazim, kad generalno (vrati se na stavku broj 1) pričaju samo o gaženju žena od strane muškaraca ili gaženju muškaraca od strane žena?

5. Zašto su ženske dlake oznaka nevođenja računa o sebi, a muške muževnosti i seksipila, kad su i jedne i druge samo malje koje nam je priroda podarila za zaštitu kože?

6. Zašto nam je 2015. godine stalo do zaustavljanja Yulina, a 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, a i 2009, godine otvaranja festivala jedenja psećeg mesa, nije bilo, kad je koliko ja, jedna obična Jelena, znam, i tad postojao internet, a i opcija „#“?

7. Zašto mazimo i pazimo kuce i mace, a koljemo i kasapimo gice i kravice, kad su i jedni i drugi živa bića koja ne zaslužuju da budu izložena „neživotinjskom“ tretmanu?

8.  Zašto antigay vojnici koriste riječi „prirodno“ i „normalno“, kad je u prirodi normalno da on i on te ona i ona imaju polni snošaj?

9. Zašto gay vojnici smatraju da je ispravno da, u sklopu borbe za ljudska prava, pokazuju nepoštovanje prema Crkvi i njenim sljedbenicima, kad je osnovno načelo ljudske pravde „ako želiš da neko poštuje tvoja prava, poštuj i ti njegova“?

10. Zašto nam touch doba nije donijelo više dodirivanja ljudi, a manje telefona, kad bi osnovna ideja moderne tehnologije trebalo da bude brže i lakše uvezivanje ljudi širom svijeta?

11. Zašto je danas neobjektivno koristiti riječ „objektivno“, kad bi 21. vijek trebalo da predstavlja zlatno doba objektivnog znanja i informisanja?

12. Zašto demokratiju, takozvanu vladavinu naroda, ne nazovemo pravim imenom, kad je objektivno gledano (vrati se na stavku broj 9) moderna demokratija sijanje straha i kvazipravde od strane političkog diktatora?

13. Zašto su helanke na punijim curama predmet rasprave i osude, kad je mnogo ozbiljnija pojava muškarca u kariranoj košulji kratkih rukava?

14. Zašto svaku pravoslavnu zemlju smatramo bratskom, kad smo mi odavno potisnuli istinsko značenje i smisao pravoslavlja?

15. Zašto gledamo vijesti i čitamo novine, kad ionako nikome od njih ne vjerujemo jer smatramo da je cijela medijska aparatura propagandna diktatura?

16. Zašto ne možemo da shvatimo da u 99,9 % slučajeva naši problemi, u poređenju sa problemima gladne djece Afrike i glupe djece Amerike, nisu pravi problemi?

17. Zašto u vezama emotivno-seksualnog karaktera oba partnera misle da bi onaj drugi trebalo da promijeni „samo tu jednu stvar“, kad sva psiho-somatska istraživanja pokazuju da vezu vežu obje promjene „te samo jedne stvari“?

18. Zašto vjerujemo onima koji pričaju loše o nama, a ne i onima koji govore dobro, kad svak’ zna da se samo za dobrim konjima prašina diže?

19. Zašto muškarci koji misle da je ženama mjesto u kuhinji ne odu pravo u špajz, kad je patrijarhalno da glava kuće čuva zalihe?

20. Zašto moderni homo sapiens nije razuman, a smart telefon pametan, kad same riječi koje bi trebalo da opisuju srž bića, objekta ili pojave, govore tako?

21. Zašto je pušenje zabranjeno, a glupost dozvoljena, kad su skoro pa jednako opasni po psiho-fizičko stanje čovjeka?

22. I zašto je Plazma, je*ote, uklonila klinku sa pakovanja?

Evo, je*iga.

eTrafika.net – Jelena Bjelaković

Napiši komentar