fbpx

1. Zašto čovjek generalizuje bilo koju grupaciju ljudske rase, kad jedina grupa koja može da bude generalizovana jesu generali?

2. Zašto Moj market nosi prisvojni pridjev „moj“, kad ništa u njemu nije stvarno moje, a ni naše?

3. Zašto se kaže da su oči ogledalo duše, kad kesa smeća mnogo preciznije oslikava dušu čovjekovu?

Foto baza

4. Zašto se ženski magazin ne zove ženski man–gazim, kad generalno (vrati se na stavku broj 1) pričaju samo o gaženju žena od strane muškaraca ili gaženju muškaraca od strane žena?

5. Zašto su ženske dlake oznaka nevođenja računa o sebi, a muške muževnosti i seksipila, kad su i jedne i druge samo malje koje nam je priroda podarila za zaštitu kože?

6. Zašto nam je 2015. godine stalo do zaustavljanja Yulina, a 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, a i 2009, godine otvaranja festivala jedenja psećeg mesa, nije bilo, kad je koliko ja, jedna obična Jelena, znam, i tad postojao internet, a i opcija „#“?

7. Zašto mazimo i pazimo kuce i mace, a koljemo i kasapimo gice i kravice, kad su i jedni i drugi živa bića koja ne zaslužuju da budu izložena „neživotinjskom“ tretmanu?

8.  Zašto antigay vojnici koriste riječi „prirodno“ i „normalno“, kad je u prirodi normalno da on i on te ona i ona imaju polni snošaj?

9. Zašto gay vojnici smatraju da je ispravno da, u sklopu borbe za ljudska prava, pokazuju nepoštovanje prema Crkvi i njenim sljedbenicima, kad je osnovno načelo ljudske pravde „ako želiš da neko poštuje tvoja prava, poštuj i ti njegova“?

10. Zašto nam touch doba nije donijelo više dodirivanja ljudi, a manje telefona, kad bi osnovna ideja moderne tehnologije trebalo da bude brže i lakše uvezivanje ljudi širom svijeta?

11. Zašto je danas neobjektivno koristiti riječ „objektivno“, kad bi 21. vijek trebalo da predstavlja zlatno doba objektivnog znanja i informisanja?

12. Zašto demokratiju, takozvanu vladavinu naroda, ne nazovemo pravim imenom, kad je objektivno gledano (vrati se na stavku broj 9) moderna demokratija sijanje straha i kvazipravde od strane političkog diktatora?

13. Zašto su helanke na punijim curama predmet rasprave i osude, kad je mnogo ozbiljnija pojava muškarca u kariranoj košulji kratkih rukava?

14. Zašto svaku pravoslavnu zemlju smatramo bratskom, kad smo mi odavno potisnuli istinsko značenje i smisao pravoslavlja?

15. Zašto gledamo vijesti i čitamo novine, kad ionako nikome od njih ne vjerujemo jer smatramo da je cijela medijska aparatura propagandna diktatura?

16. Zašto ne možemo da shvatimo da u 99,9 % slučajeva naši problemi, u poređenju sa problemima gladne djece Afrike i glupe djece Amerike, nisu pravi problemi?

17. Zašto u vezama emotivno-seksualnog karaktera oba partnera misle da bi onaj drugi trebalo da promijeni „samo tu jednu stvar“, kad sva psiho-somatska istraživanja pokazuju da vezu vežu obje promjene „te samo jedne stvari“?

18. Zašto vjerujemo onima koji pričaju loše o nama, a ne i onima koji govore dobro, kad svak’ zna da se samo za dobrim konjima prašina diže?

19. Zašto muškarci koji misle da je ženama mjesto u kuhinji ne odu pravo u špajz, kad je patrijarhalno da glava kuće čuva zalihe?

20. Zašto moderni homo sapiens nije razuman, a smart telefon pametan, kad same riječi koje bi trebalo da opisuju srž bića, objekta ili pojave, govore tako?

21. Zašto je pušenje zabranjeno, a glupost dozvoljena, kad su skoro pa jednako opasni po psiho-fizičko stanje čovjeka?

22. I zašto je Plazma, je*ote, uklonila klinku sa pakovanja?

Evo, je*iga.

eTrafika.net – Jelena Bjelaković

Napiši komentar