fbpx

Poslije teksta objavljenog na našem portalu, Saša Knežić je tek godinu dana nakon što je diplomirao na Fakultetu političkih nauka – odsjek sociologija, na birou za zapošljavanje dobio uvjerenje da je profesor sociologije, a ne diplomirani sociolog. Sad konačno ima zanimanje za koje je završio fakultet i može normalno da konkuriše za posao.

Da podsjetimo, Knežić se više od godinu dana nakon diplomiranja nije mogao prijaviti na konkurse za posao, jer mu je na Birou pisalo pogrešno zanimanje.

“U školama traže uvjerenje sa biroa da sam nezaposlen, u kojem, međutim, piše da sam diplomirani sociolog, iako imam zvanje profesora sociologije”, objašnjava Saša.

sasa_knezic

On je juče, poslije intervencije Ministarstva prosvjete i kulture RS na birou dobio uvjerenje na kom piše da je profesor sociologije, ali Knežić kaže da mu to u ovom trenutku ne znači mnogo.

“Svi konkursi su prošli, tako da ću i ovu školsku godinu sjedeti kod kuće. Tako sam ja propustio i drugu godinu i moram čekati 2013. da mogu normalno konkurisati”, naglašava on.

U Zavodu za zapošljavanje RS kažu da je Knežić u registar nezaposlenih upisan kao profesor sociologije, ali da je do greške došlo prilikom izdavanja uvjerenja.

“Riječ je o tehničkom previdu, koji ćemo ispraviti. Knežiću smo objasnili situaciju u vezi sa klasifikacijom zanimanja i načinom uvođenja u evidenciju. S druge strane, kada se neko prijavljuje na konkurs, on svoje zanimanje dokazuje diplomom koju dostavlja poslodavcu, a ne uvjerenjem koje se izdaje na osnovu službene evidencije biroa i kojim se dokazuje da je osoba nezaposlena i koliko dugo čeka na zaposlenje”, kažu u ZZZ RS.

 

eTrafika.net – Danijel Radujković

Napiši komentar