fbpx

Predstavnici Unije studenata objavili su da je direktor Srednjoškolskog doma Branislav Vidović zaposlio svoju suprugu u ovu ustanovu, a o ovom slučaju su obavijestili i najviše institucije Srpske.

Unija studenata je osudila ovakav postupak direktora Srednjoškolskog doma i najavila da će se oštro suprotstaviti ovakvom načinu zapošljavanja.

– Unija studenata nаjoštrije osuđuje postupаk Uprаve i direktorа Srednjoškolskogа domа Brаnislаvа Vidićа koji je nа konkursu zа vаspitаčа domа primio u rаdni odnos svoju suprugu pored 30-tаk prijаvljenih nа konkurs. Mi ćemo uputiti аpel nаdležnimа dа se ovo hitno ispitа, jer je ovo klаsičаn primjer nepotizmа i bezobrаzlukа nа koji smo ukаzivаli u prethodnom periodu. Zа sve ovаkve primjere molimo vаs dа nаm se obrаtite kаko bi se zаjedno borili protiv ovog bаhаtlukа, poručuju iz Unije.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Branislav Vidić se nije odazivao na naše pozive.

Predstavnici Unije su poslali pismo predsjedniku Republike, Miloradu Dodiku, predsjedniku Narodne Skupštine, predsjedniku Vlade, ministru prosvjete i kulture RS, Antonu Kasipoviću, te rektoru Stanku Staniću i prosvjetnoj inspekciji, kojim su obavijestili ove institucije o nepotizmu u Srednjoškolskom domu.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture poručuju da će ovi navodi biti uskoro ispitani.

“Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske će zatražiti kompletnu informaciju o prijemu vaspitača u Dom i proslijediti je prosvjetnoj inspekciji na postupanje“ rekli su iz Ministarstva.

 

 

eTrafika.net

Napiši komentar