fbpx

Predstavnici Unije studenata objavili su da je direktor Srednjoškolskog doma Branislav Vidović zaposlio svoju suprugu u ovu ustanovu, a o ovom slučaju su obavijestili i najviše institucije Srpske.

Unija studenata je osudila ovakav postupak direktora Srednjoškolskog doma i najavila da će se oštro suprotstaviti ovakvom načinu zapošljavanja.

– Unija studenata nаjoštrije osuđuje postupаk Uprаve i direktorа Srednjoškolskogа domа Brаnislаvа Vidićа koji je nа konkursu zа vаspitаčа domа primio u rаdni odnos svoju suprugu pored 30-tаk prijаvljenih nа konkurs. Mi ćemo uputiti аpel nаdležnimа dа se ovo hitno ispitа, jer je ovo klаsičаn primjer nepotizmа i bezobrаzlukа nа koji smo ukаzivаli u prethodnom periodu. Zа sve ovаkve primjere molimo vаs dа nаm se obrаtite kаko bi se zаjedno borili protiv ovog bаhаtlukа, poručuju iz Unije.

Foto baza

Branislav Vidić se nije odazivao na naše pozive.

Predstavnici Unije su poslali pismo predsjedniku Republike, Miloradu Dodiku, predsjedniku Narodne Skupštine, predsjedniku Vlade, ministru prosvjete i kulture RS, Antonu Kasipoviću, te rektoru Stanku Staniću i prosvjetnoj inspekciji, kojim su obavijestili ove institucije o nepotizmu u Srednjoškolskom domu.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture poručuju da će ovi navodi biti uskoro ispitani.

“Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske će zatražiti kompletnu informaciju o prijemu vaspitača u Dom i proslijediti je prosvjetnoj inspekciji na postupanje“ rekli su iz Ministarstva.

 

 

eTrafika.net

Napiši komentar