fbpx

Na Svjetski dan životne sredine, 5. juna, održana je Druga dječija šumarijada GOZNA 2015. na kojoj su se takmičile ekipe od deset takmičara iz deset vrtića te njihovi pratioci.

Na šumarijadi su učestvovali vrtići Bambi, Čarolija, Kolibri, Maslačak, Nataša, Pikolini, Ciciban, Liliput i Miki Maus iz Banjaluke kao i vrtić Neven iz Čelinca.

Mališani su se takmičili u šumskom poligonu, bakinom sepetu, štafeti šišarka te vuči konopca a organizatori su istakli da su na kraju svi bili pobjednici jer je preovladavao timski duh pa nije bilo pojedinačnih pobjednika.

Podrži eTrafiku

sumarijada3

Za takmičare i tete bila je obezbjeđena užina, a svi su imali priliku i da pogledaju izložbu  “Neprijatelji šume”, da se druže sa lovcem i šumskim životinjama ali i samom šumom kao i da uživaju u hladovini.

sumarijada4

Takođe, podjeljeni su i Kraš paketi za djecu, a zabavljale su ih i maskote zeca i lisice.

sumarijada2

– Nama u CEFORU je stalo da djeca zapamte da je šuma važna, da nam ona daje mnoge koristi i da je zato što je dobra prema nama moramo voljeti i čuvati. Šuma je živa, ona diše – udiše otrovni vazduh a izdiše kiseonik, koji je potreban nama za disanje. Osim toga šuma je usisivač za prašinu. Ona nam daje drvo za pravljenje kuća, mostova, kao i mnoge druge koristi. Kao što se šumari brinu da njeguju mlada stabla u šumi, kako bi uzgojili dobru šumu, tako se i u društvu treba brinuti da najmlađim ukažemo na sve prirodne vrijednosti kako bi oni postali dobri članovi našeg društva – istakao je za naš portal profesor Zoran Maunaga.

 

 

eTrafika.net

 

 

Napiši komentar