fbpx

Drugu godinu zaredom Savjet učenika Ekonomske škole Banjaluka organizuje svečanost pod nazivom „Ekonomska u sjaju“ koja je ujedno i posljednja aktivnost Savjeta učenika u školskoj godini.

Goste i prisutne su na početku programa pozdravili su juče direktorica škole Nada Vulić i predsjednik Savjeta učenika Miodrag Milošević, nakon čega su članovi sekcija podnijeli izvještaje o radu i uspjesima učenika Ekonomske škole u vannastavnim aktivnostima. Program su upotpunili članovi literarne sekcije koji su pročitali svoje radove, nakon čega je uslijedila dodjela priznanja i diploma najuspješnijim pojedincima u ovoj školskoj godini, ali i profesorima koji su svojim savjetima i radom sa učenicima kreirali preduslove za njihove uspjehe.

Kako ističe predsjednik Savjeta učenika Ekonomske škole, Miodrag Milošević, „Ekonomska u sjaju“ je svečanost Savjeta učenika i rezultat ideje koja je došla upravo od učenika Ekonomske škole.

Foto baza

„Ono što nastojimo da istaknemo jeste značaj Savjeta učenika kao savjetodavnog tijela i strukture koja zastupa sve učenike i na ovaj način promoviše njihove uspjehe i rezultate koje su postigli u školskoj godini na izmaku. Ove godine se možemo pohvaliti održavanjem kontinuiteta rada prethodnog saziva Savjeta učenika i realizacijom nekoliko važnih projekata kao što su posjete institucijama Republike Srpske gdje su učenici imali priliku da se upoznaju sa načinom rada i funkcionisanja naših institucija, ili prva srednjoškolska konvencija koju smo uspjeli organizovati u Banskom dvoru u martu mjesecu ove godine kada je pred punom kristalnom salom Banskog dvora oko 300 banjalučkih srednjoškolaca pokazao svoj talenat i umijeće“, ističe Milošević.

U razgovoru sa direktoricom škole, Nadom Vulić, primjetne su bile emocije izazvane ovom svečanošću. Kako nam je sama priznala, iskreno je dirnuta prvenstveno odnosom učenika prema profesorima, gdje su upravo ti učenici prepoznali svoje mentore i predavače kao kvalitetne ljude i nagradili ih skromno i simbolično, te se zahvalili za rad i trud koji su uložili.

„U jednoj demokratičnoj školi i profesor i učenik imaju isti cilj, da uče i da nauče. Kada govorimo o kontinuitetu rada ove škole, sa ponosom govorim da je generacija koja upravo završava svoje školovanje jedna od najboljih generacija. Kako će biti u budućnosti, ostaje da vidimo. Najbitnije je da i dalje profesori prepoznaju sklonosti svojih učenika koje će njegovati i razvijati uz ostale obaveze kako bi se učenici ostvarili u što većem kapacitetu“, objašnjanjava Vulićeva.

ekonomska u sjaju (2)

Kako oba sagovornika ističu, Savjet učenika trenutno čine dobri i kvalitetni učenici i nastavak rada u dobrom ritmu i atmosferi je neupitan. Direktorica ističe značaj ove svečanosti, ali i obećava održavanje iste i naredne godine, jer ideja o ovoj svečanosti potiče upravo od učenika i predstavlja njihov prostor za promociju vlastitih uspjeha.

Na kraju svečanosti, na iznenađenje prisutnih i ponos autora, premijerno je odslušana himna Ekonomske škole “Srca glas” čime je Ekonomska škola postala prva banjalučka srednja škola sa himnom. Iako svjesni da se nakon himne ne aplaudira, prisutni su autore za uložen trud nagradili velikim aplauzom.

eTrafika.net – Miloš Kovačević

Napiši komentar