fbpx

Info biznis dan održan je u banjalučkom Domu omladine u sklopu projekta “Preduzetništvo za mlade” u organizaciji Savjeta omladinskih organizacija Banjaluka.

Učestvovale su četiri organizacije koje su prisutnima predstavile svoje preduzetničke programe za mlade – Omladinski komunikativni centar,  Inovacioni centar Banjaluka, Savjet omladinskih organizacija i Bizoo program koji realizuje posao.ba.

Predsjednik savjeta Omladinskih organizacija, Dražen Barišić, rekao je za naš portal da je riječ o klasičnom info danu gdje mladi imaju priliku da se informišu o preduzetništvu, bilo da se radi o edukacijama, seminarima ili radionicama.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

”Mladi nisu pretjerano zainteresovani za preduzetništvo i nadam se da će se to stanje promijeniti u budućnosti kada ćemo imati i neke konkretnije aktivnosti. Mislim da je najveći problem u nedovoljnoj informisanosti. Već imamo dobre programe, samo trebamo pronaći način kako da animiramo više mladih ljudi”, priča Barišić.

Ante Marijanović Jurić iz OKC-a  kaže da je glavni cilj projekta o studentskom preduzetništvu smanjenje broja nezaposlenih mladih ljudi.

“Preko 60% mladih u BiH je nezaposleno. Preduzetništvo je važna ideja jer na neki način označava budućnost mladog čovjeka u smislu njegovog razvijanja u profesionalnom opredjeljenju. Do sada smo najviše radili na nivou Banjaluke, a neke od aktivnosti su edukacije o razvijanu preduzetništva, Sajam srednjoškolskih zanimanja te portal biznisguru.ba. Nastojimo da približimo visoko obrazovanje tržištu rada”, rekao je Jurić Marijanović.

Savjet omladinskih organizacija u sklopu istog projekta krajem mjeseca organizuje i edukaciju iz oblasti preduzetništva.

 

 

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar