fbpx

Ovogodišnji “grad u gradu” Zimzograd biće otvoren na banjalučkom Trgu Krajine 6. decembra i trajaće do 6. januara. Organizatori najavljuju bogatiji program i drugačiji sadržajni koncept u odnosu na prethodnu godinu.

Marketinška agencija “Mint” jedan je od organizatora, a direktorica, Milena Đekić,  predstavila je na današnjoj konferenciji za novinare neke od sadržaja u kojima će posjetioci Zimzograda moći da uživaju.

“Ove godine imamo duplo više izlagača, tako da ćemo imati 40 kućica gdje će uglavnom izlagati naši domaći izlagači i ugostitelji. Ove godine nećemo imati Veselu kuću nego Veseli trg, odnosno muzičku scenu Zimzograda na otvorenom. Za muzički dio uglavnom će biti zaduženi domaći izvođači, njih oko 15. Ipak, već sada mogu da najavim da će 11. decembra u Zimzogradu nastupiti bend Cubismo, a 27. decembra Queen real tribute band iz Beograda. Naglasila bih i da će se ove godine muzički sadržaji održavati u ranijim terminima, svirke u periodu od 18 do 20 , koncerti od 20 do 22 časa”, kaže Đekićeva.

Foto baza

zimzograd priprema3

Ona dodaje da su ove godine obratili mnogo pažnje na djecu i da su proširili kapacitete i zabavne sadržaje namijenjene najmlađima.

“Imaćemo jedno moderno klizalište koje funkcioniše po savremenim tehnologijama nezavisno od vremenskih prilika. Tu će biti i jedna svjetlosna projekcija u obliku sniježne kugle u  kojoj će  živjeti Deda Mraz sa svojim Deda Mrazicama”, kazala je Đekićeva.

Direktor Turističke organizacije Banjaluke, Ostoja Barašin, kaže da se nastavlja čarolija koja je započeta prošle godine i nada se da će u budućnosti ovaj grad postati nešto što će svi tokom cijele godine jedva čekati i uživati u onome što Zimzograd pruža.

“Prošle godine uspjeli smo da prevaziđemo početne izazove i shvatili da možemo ovakvo nešto da organizujemo. Takođe, uvidjeli  smo i neke nedostatke koje ćemo ove godine poboljšati. Prije svega pomjeren je termin održavanja Zimzograda, ali tu su i neki novi sadržaji”, priča Barašin.

Značajno je napomenuti da je od dijela prihoda ostvarenih od prošlogodišnjeg Zimzograda napravljeno dječije igralište koje je poklonjeno naselju Lauš. Organizatori i ove godine najavljuju realizaciju nekoliko humanitarnih akcija za vrijeme trajanja Zimzograda.

Organizatori ovogodišnjeg Zimzograda su Turistička organizacija Banjaluke i agencija “Mint”, uz podršku Grada Banjaluka i generalnog sponzora kompanije m:tel.

Postavljanje kućica već uveliko traje:

zimzograd priprema1

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar