fbpx

Prvi Sajam za djecu i porodicu otvoren je u banjalučkoj dvorani „Borik“, a okupio je 50 izlagača koji su za naredna dva dana pripremili brojne edukativne i zabavne sadržaje.

Sajam je otvorila ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS, Nada Tešanović, koja je rekla je da će u naredna dva dana djeca imati priliku da se igraju, da crtaju, pišu, da uče i tako sebi i svojim roditeljima učine nezaboravnim boravak na Sajmu.

„Uvijek smo spremni na bilo koji način da podržimo djecu jer oni su naša budućnost i nešto najljepše što imamo. Voljela bih da se danas skupština u kojoj je užarena atmosfera preseli ovdje i da vide kako je lijepo sa djecom i kako je lijepo radovati se i uživati u životu“, kazala je Tešanovićeva.

Foto baza

Organizator Sajma, predstavnik kompanije „Medija plus“, Vesna Đaić – Škondrić, kazala je da kroz ovaj Sajam djeca dokazuju da je Banjaluka grad talenata na šta svi treba da budemo ponosni.

„Organizivani su koncerti, predavanja, lego takmičenje, razni sajamski popusti i pokloni iznenađenja naših izlagača. Mi smo željeli da na jednom mjestu okupimo što veći broj sadržaja koji imaju veze sa poboljšanjem kvaliteta života porodice“, rekla je  Đaić – Škondrić.

Gost Sajma je i dječiji pjesnik, Ljubivoje Ršumović, koji je poručio je da ne treba zaboraviti da su djeca budući ljekari, inžinjeri, političari ali i umjetnici i pjesnici, i da su oni strateška stvar svake nacije i države.

„Mi kažemoda su djeca naše najveće bogatsvo, a zapravo bi za djecu trebalo izdvajati neko veliko bogatsvo. Kada su u pitanju djeca ne smijemo dozvoliti nikakav spor između jednih, drugih i trečih. Treba vjerovati da je igra u osnovi svekolikog stvaralaštva, i odrasli bi trebalo da sačuvaju u sebi tog “Homo Ludensa” da bi kasnije u bilo kojem poslu mogli biti stvaralački orijentisani i spremni za nove ideje, podjsetio nas je Ršumović.

Na sajmu se prikupljaju udžbenici za osnovnu školu, školske lektire, pribor i slikovnice za djecu iz poplavljenih područja,  a svi koji žele da doniraju mogu ostaviti stvari na ulazu u dvoranu „Borik“ kod volontera Crvenog krsta.

Ulaz na Sajam je besplatan a vrata dvorane „Borak“ otvorena su danas i sutra od 10 do 20 časova. sajam za djecu i porodicu (5) sajam za djecu i porodicu (6)   sajam za djecu i porodicu (9)  sajam za djecu i porodicu (11)   sajam za djecu i porodicu (14)

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar