U Banjaluci je velikim vatrometom u 23.55 časova najavljen dolazak Pravoslavne nove godine, a u ponoć je služen moleban u hramu Hrista Spasitelja.

Više stotina građana Banjaluke Pravoslavnu novu godinu dočekalo je na platou ispred hrama Hrista Spasitelja i Kulturnog centra Banski dvor.

Građane su zabavljali Gradski tamburaški orkestar, Veliki narodni orkestar Centralnog kulturno-umjetničkog društva mladih “Veselin Masleša”, te ansambl Zdravka Ćosića.

Građani Banjaluke Pravoslavnu novu godinu dočekali su u ugostiteljskim objektima, a najviše u kućnoj atmosferi u krugu porodice i prijatelja.

Proslavu su obezbjeđivalii pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, a angažovane su i sve dežurne službe.

Zbog dočeka Pravoslavne nove godine saobraćaj u centru Banjaluke bio je obustavljen od 19.00 časova do dva časa poslije ponoći.

Saobraćaj je bio obustavljen u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana (od zgrade “Ekvator”/ do Ulice Vuka Karadžića /do Narodnog pozorišta Republike Srpske).

Za vrijeme obustave, na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića, dio od Bulevara cara Dušana do raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića, autobusi su preusmjereni u ulice Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

 

 

foto: eTrafika.net – Goran Terzić

Napiši komentar