fbpx

Povodom početka “Dječije nedjelje” u Republici Srpskoj, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović uručio je danas ključeve grada mališanima, koji će u narednih sedam dana simbolično upravljati našim gradom.

Ključeve je ispred mališana primio šestogodišnji Dimitrije Gašić, koji je obećao izgraditi djeci još igrališta.

“Ispred moje zgrade ima igralište, ali ja želim da napravim golove za fudbal. Djeca trebaju da se igraju, ali i da uče i slušaju roditelje”, rekao je Dimitrije.

Foto baza

Grad Banjaluka se već tradicionalno uključuje u dječije sedmice, dok se Uprava grada trudi da najmlađi građani žive što bolje i kvalitetnije.

Gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović, rekao je da djeca imaju veliku tremu, jer je velika odgovornost preuzeti kjlučeve grada.

“Čuli smo njihove želje i prava, ali na nama odraslima je obaveza da ih podučimo tim pravima, ali i da stvaramo sve uslove da se ta prava mogu ostvarivati. Grad je napravio više igrališta u Banjaluci u posljednjih nekoliko mjeseci. Imamo još mnogo prostora u koje treba da stignu ta igrališta. Imamo obavezu da i dalje pratimo interese naše djece”, rekao je Gavranović.

On je istakao da je najveći problem smještaj djece u vrtiće, stoga se mora raditi na obezbjeđivanju dovoljno kapaciteta u banjalučkim vrtićima u najkraćem mogućem roku.

“To je naša obaveza, i na tome moramo vrlo istrajno raditi i usmjeravati sredstva prije svega u te aktivnosti. Naravno, trudimo se pružiti pomoć porodicama sa četvoro i više djece, kada je u pitanju zbrinjavanje i pripremanje za školu”, kazao je Gavranović.

U 11 časova mališani će biti primljeni u Skupštinu grada, gdje će održati simboličnu sjednicu.

 

 

eTrafika.net – Jovana Savanović

Napiši komentar