fbpx

Promocija zbirke poezije “PONEKAD SE PROBUDIŠ U BEOGRADU” Vladimira
Skočajića održaće se 13. novembra u 19.00 časova u Vijećnici Banskog dvora. Sa Skočajićem će razgovarati novinar Saša Berendika, a poeziju će čitati članice Teatra poezije “IMPERATIV”. 

Besplatne pozivnice za ovaj događaj mogu se preuzeti svakim danom, osim vikednom u periodu od 12.00 do 18.00 časova na biletarnici Banskog dvora.

Banjalučka publika Vladimira Skočajića je upoznala 2018. godine na 1. festivalu književnosti “Imperativ” u
programu “Note i slova”. Od tada je čest i drag gost “Imperativa” i Banjaluke.

Podrži eTrafiku

“U Banjaluci sam sticajem okolnosti bio tri puta i imao sam sam tri književne večeri. Dakle tri u Banjaluci i nula bilo gde drugde na svetu. I Banjaluku osećam malo posebnije od svih drugih gradova. I jedno jutro kad sam se probudio u Banjaluci napisao sam tu pesmu”,  rekao je Vladimir Skočajić

“Nekada se probudiš u Banjaluci
Tu gde ljudi uvek šire ruke kad ti idu u susret…”
– Iz pjesme “Nekada se probudiš u Banjaluci”

18. novembra u 19:00 časova, u Crvenom salonu Banskog dvora održaće se program “Poeziju će svi čitati”. Urednik ovog programa je publika koja ima priliku da izabere i pročita pjesme autora iz regiona. Ovaj program je prilika za mlade, neafirmisane autore da prvi put pred publikom pročitaju svoje pjesme. Predstaviće nam se i nekoliko mladih pjesnika koji su tokom 6. regionalnog festivala “Imperativ” učestvovali u radionici pisanja poezije pod mentorstvom pjesnika Zvonka Karanovića.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na e-mail udruženja “Imperativ” (udruzenjeimperativ@gmail.com) ili na naše društvene mreže i poslati naziv pjesme
i ime autora kojeg žele da čitaju kako se naslovi ne bi ponavljali.

 

Napiši komentar