fbpx

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), neplodnost se definiše kao nemogućnost da par ostvari trudnoću nakon godinu dana redovnih i nezaštićenih seksualnih odnosa. Procjenjuje se da oko 10-15% parova širom svijeta iskusi neplodnost u nekom trenutku svog reproduktivnog života. Za to postoje mnogi faktori uključujući zdravstvene probleme kod jednog ili oba partnera, godine partnera (što je stariji par, to su veći izazovi plodnosti), način života, stres i mnoge druge okolnosti.

Izvor: Saopštenje

Znajući da je neplodnost izazov koji se može manifestovati ne samo kao biološki problem, već i kao duboko emocionalno iskustvo koje utiče na psihu, međusobni odnos i svakodnevni kvalitet života, platforma za online psihološko savjetovanje PsychoCareLive je povodom Međunarodnog dana mentalnog zdravlja pokrenula program psihološke podrške parovima koji se suočavaju sa neplodnošću. Program je potpuno besplatan i realizuje se u okviru saradnje Fondacije za porodicu i Društva psihologa Republike Srpske.

Podrži eTrafiku

Program će trajati četiri sedmice i fokusiraće se na razumijevanje neplodnosti iz psihološke perspektive. Polaznici će naučiti kako da upravljaju svojim emocijama, mislima i kako da ojačaju odnos sa partnerom tokom ovog izazovnog perioda. Radionica će biti interaktivna, podržana od strane psihologa i terapeuta koji imaju iskustva u radu sa parovima koji se bore sa neplodnošću.

Osim emocionalne podrške koja za cilj ima emotivnu stabilizaciju i osnaživanje partnera, program će se baviti razvojem i usmjeravanjem drugih faktora koji utiču na dobrobiti i stanje partnera kao što su misli i balans uma i tijela. Takođe, radiće se na upoznavanju i ovladavanju tehnikama opuštanja i fizičke aktivnosti kako biste bili što spremiji za nama dobro poznate izazove.

Radionica će početi 23. oktobra 2023. godine u 18 časova na platformi PsychoCareLive. Sve što vam je potrebno je pristup internetu i želja da aktivno radite na svojoj emocionalnoj dobrobiti. Ne dozvolite da neplodnost preplavi vaš život. Pridružite nam se i zajedno ćemo koračati ka emocionalnoj ravnoteži i uspešnom suočavanju sa neplodnošću.

Da biste se prijavili i rezervisali svoje mjesto, posjetite web stranicu.

 

Napiši komentar