fbpx

Nakon što smo dobili više upita iz susjednih zemalja, odlučili smo da ukinemo teritorijalno ograničenje učesnika konkursa “Vidite li razliku” i omogućimo svima da učestvuju.

Tema konkursa je ravnopravnost pripadnika LGBT populacije i njihova jednakost sa ostalim građanima. Kao što govori simboličan naziv, cilj je pokazati da razlike nema i da smo svi isti.

Broj fotografija po učesniku je neograničen, one se dostavljaju isključivo u JPEG formatu i u punoj rezoluciji putem sajta wetransfer.com (ili drugih sajtova za dijeljenje datoteka), na mail konkurs@etrafika.net, najkasnije do 31. januara 2016. godine u ponoć. Radove je potrebno memorisati tako da sadrže ime i prezime autora, te naziv fotografije (Ime_Prezime_NazivFotografije).

Podrži eTrafiku

Nije dozvoljeno manipulisanje fotografijom niti njeno pretjerano uređivanje u programima predviđenim za to.

Pristigli radovi će u februaru 2016. godine biti objavljeni na Facebook stranici portala eTrafika, čiji će čitaoci glasanjem odabrati 15 najboljih. Zatim tročlani žiri, koji se sastoji od fotografa i LGBT aktivista, bira pobjednika koji dobija fotoaparat u vrijednosti od 800 KM.

Najbolje fotografije će biti izložene u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru tokom marta 2016. godine.

Sva pitanja možete slati na mail konkurs@etrafika.net ili redakcija@etrafika.net

Projekat “Vidite li razliku” realizuje UG eTrafika.net uz podršku Američke ambasade u BiH. Cilj projekta je predstavljanje problema LGBT populacije, pokretanje javne debate, kao i borba protiv diskriminacije i homofobije.

Ukoliko nemate inspiraciju šta biste mogli konkretno predstaviti putem fotografije, pogledajte video snimke koje smo radili na temu različitih problema LGBT populacije na našem YouTube kanalu.

eTrafika.net

Napiši komentar