Održivi mir u lokalnim zajednicama: Pogledajte foto radove srednjoškolaca na temu mira

0

Pokretna, interaktivna izložba od 32 fotografije pod nazivom „Održivi mir u lokalnim zajednicama“, biće otvorena u srijedu, 16. maja, u 13 časova u Američkom kutku u Banjaluci.

Posjetioci će imati priliku da vide radove 64 srednjoškolca, koji su učestvovali na Boot kampovima za mlade lidere. Organizator je Helsinški parlament građana Banjaluka, a izložba se realizuje u sklopu projekta “Foto glasovi za mir“, koji podržava Američka ambasada u BiH. Nakon Modriče, Šamca, Odžaka i Maglaja, izložba je doputovala i u Banjaluku.

“Zadovoljstvo nam je pozvati vas na otvaranje izložbe u Američkom kutku, gdje ćete imati priliku da pogledate kako mladi u Bosni i Hercegovini vide procese pomirenja i održivi mir u svojim lokalnim zajednicama”, poručuju iz Helsinškog parlamenta.

Projekat „Foto glasovi za mir“ započeo je u junu 2017. godine, a cilj je stvaranje prostora za umrežavanje, saradnju i zajedničke aktivnosti mladih ljudi usmjerene ka promociji interetničkog razumijevanja i dijaloga. Pored navedenih kampova, jedna od aktivnosti jesu i izložbe fotografija na temu održivog mira, koje su nastale kao rezultat edukativnih radionica.

Tokom prošle godine su u sklopu projekta “Foto glasovi za mir“ organizovana četiri “Boot kampa za mlade lidere/ice“, na kojima su učesnici prolazili radionice na temu liderstva, komuniciranja, pomirenja, stereotipa i predrasuda i radionice fotografije, po specifičnoj photo-voice metodologiji koja predviđa upotrebu fotografije za svrhe zagovaranja promjena u lokalnoj zajednici. Učesnici kampova su bili srednjoškolci/ke od 16 do 25 godina iz lokalnih zajednica Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug, Maglaj, Usora, Modriča, Gradačac, Šamac, Domaljevac, Odžak.

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.