fbpx

Dan nakon što je Branko Trninić, predsjednik Studentskog parlamenta u Banjaluci, fizički napao fudbalskog sudiju Mladena Đokića na “Danima Studenata”, strasti se još više rasplamsavaju. Trninić tvrdi da nije kriv, iako desetine sagovornika portala eTrafika i svjedoka događaja, navode da su ga lično vidjeli kako napada Đokića i udara ga u glavu. 

Piše: Vanja Stokić

Događaj je osudio Univerzitet u Banjaluci, kao i Udruženje fudbalskih sudija i instruktora, čiji je član povrijeđen. U Studentskom parlamentu trenutno vlada muk.

Podrži eTrafiku

Svjedoci incidenta kažu da je problem započeo sa bratom Branka Trninića, Stevanom Trninićem.

“On zamalo nije i prekjuče izazvao problem u Kampusu, jer je napravio 20 prekršaja na utakmici. Juče je problem krenuo kada je sudija dosvirao nešto i Stevan mu se unio u facu, tako stajao nekoliko sekundi, a onda ga blago gurnuo glavom u rukama. Ovaj mu je dao crveni i odmah se zagužvalo, ali su ih razdvojili. Onda je i Branko krenuo na sudiju, pa je i on dobio crveni. Sve se smirilo na nekoliko minuta, da bi onda Stevan uzeo sudiji pištaljku i otišao u publiku, a sudija je preskočio ogradu i krenuo za njim. Sudija ga nije udario, bilo je guranja, čovjek je krenuo po pištaljku. Tada se Branko zaletio i sa leđa ga udario šakom u glavu“, govori nam jedan od očevidaca koji je sjedio u blizini terena, dok nam ostali potvrđuju njegovu priču.

Oni dodaju da su organizatori oklijevali i da zovu policiju, već su molili sudiju da to ne čini.

Sudija je insistirao da se zove policija, dok je momak iz organizacije, koga ne poznajem, molio da to ne radi i čak odgovorio kako je i on (sudija) kriv. Tada je sudija zaprijetio da će ih on zvati, pa su se organizatori konačno dozvali pameti”, ističu oni, te dodaju:

“Udario ga je jednom i rasjekao mu glavu. Čovjek je bio sav krvav, prepali smo se da mu ga pogodio neku arteriju. Vidim da Branko Trninić demantuje da je to uradio. Kako može demantovati nešto što je skoro 200 ljudi vidjelo? Na kraju krajeva, neka pokaže šaku. Juče je pola dana držao led na njoj“, naglašavaju sagovornici eTrafike.

Portal Pravdabl.com objavila je i fotografije napadnutog Đokića, kao i nalaze iz Kliničkog centra, koje možete pogledati ovdje.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka kažu da utvrđuju sve okolnosti u vezi ovog slučaja.

Univerzitet osudio događaj

“Univerzitet u Banjaluci najoštrije osuđuje svaki oblik nedoličnog ponašanja i izražava duboko žaljenje zbog nemilog događaja koji se desio na manifestaciji od izuzetnog značaja za Univerzitet. Nakon što dobijemo sve relevantne izvještaje od istražnih organa, učesnika ovog nemilog događaja i predstavnika Studentskog parlamenta, Univerzitet će preduzeti konkretne poteze“, saopšteno je portalu eTrafika iz Rektorata.

Sudije povučene sa “Dana studenata”

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Područnog fudbalskog saveza Banjaluka takođe je osudio nasilje na fudbalskom terenu u kome je onesposobljen njihov član, savezni fudbalski sudija Mladen Đokić. On je zbog dobijenih povreda spriječen suditi narednu utakmicu, zakazanu za 21. april. Upravni odbor Udruženja odlučio je povući svoje sudije sa daljeg suđenja na “Danima studenata”, jer su “pouzdano utvrdili da bi daljim suđenjem, zdravlje i bezbjednost mladih kolega bili ugroženi”.

“Umjesto sportske i fer borbe i zaštite svih učesnika, Branko Trninić, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci je mučki, sa leđa, fizički napao i onesposobio mladog sudiju, a za to vrijeme sudiju je držao njegov brat Stevan Trninić“, saopšteno nam je iz ovog Udruženja.

Na sinoćnoj sjednici Upravnog odbora predsjednik Sudijske organizacije Banjaluka ponudio je svoju ostavku zbog “protesta protiv nasilja nad fudbalskim sudijama koje u najvećem broju slučajeva prolazi nekažnjeno, a ukoliko dođe do izricanja kazni, koje su u skladu sa načinjenim djelima, nasilnike oslobađaju organi fudbalskih organizacija svih nivoa“.

Pročitajte i:

Nasilje na Studentskim igrama: Predsjednik Parlamenta udario sudiju!

Napiši komentar