fbpx

Na Jahorini je u organizaciji UNICEF-a održana interaktivna radionica posvećena zaštiti i promociji prava djeteta u BiH nakon koje su dodijeljene nagrade za novinarski doprinos informiranju, zaštiti i promociji prava djeteta u Bosni i Hercegovini za 2015. godinu.

Dodijeljene su godišnje nagrade za novinski tekst u štampi, na internetu, televiziji i radiju za 2015. godinu a ovogodišnji dobitnici su Vanja Stevanović (Nezavisne novine)-u kategoriji za najbolji novinski tekst u štampi, Brana Prtenjak (BH Radio 1)-za najbolji radijski prilog, Maja Nikolić (Slobodna Evropa) nagrađena je za najbolji TV prilog, dok je nagrada za najbolji tekst na internetu pripala Ognjenu Tešiću (eTrafika). Specijalna priznanja dobili su Mersiha Drinjaković (Magazin ‘Gracija’), Koraljka Kurcenberger (BH Radio 1) i Alma Huskić (RTV Zenica).

“Vaša pomoć, podršku i interes za teme vezane za zaštitu i promociju prava djeteta veoma su nam bitni. Ne moram govoriti koliko je važno da mediji budu špromoteri prava djece i njihovi prijatelji, oni koji razumiju prava djeteta. Iz godine u godinu sve je više prijava na ovaj konkurs, i što je najbitnije – prijave su sve kvalitetnije. Svi koji su se prijavili na ovaj konkurs i pokazali interes za promociju dječijih prava samim tim su i pobjednici, a hvala žiriju što je među velikim brojem kvalitetnih prijavljenih radova izabrao najbolje”, kazao je dodjeljujući nagrade dr. Ayman Abulaban, predstavnik UNICEF-a za BiH.

Foto baza

“Kao predsjednica Udruženja “BH novinari” sretna sam što samučešćem u žiriju imala priliku vidjeti da naša profesija iz godine u godinu nappreduje i tako što sve kvalitetnije obrađuje teme u najboljem interesu svakog djeteta”, kazala je članica žirija i predsjednica

Ovogodišnji žiri činili su Milkica Milojević (EuroBlic), Alema Kazazić (FTV), Zoran Ćatić (eFM Radio), Amir Sužanj (BH Radio 1) i Almir Panjeta (Slobodna Bosna).

 

zasvakodijete.ba

[post_ender]

Napiši komentar