fbpx

Podržite portal eTrafika.net

Donacije su jako bitne za rad portala eTrafika.net, jer nam omogućavaju da istražujemo i kreiramo medijski sadržaj o bitnim temama, ali i stvaramo novu generaciju društveno-odgovornih novinara.

Kao jedan od rijetkih nezavisnih medija u BiH, eTrafika je posvećena izvještavanju o marginalizovanim grupama i ljudskim pravima. Još od 2011. godine informišemo javnost o problemima različitih manjinskih grupa u BiH, te dajemo svoj doprinos unapređenju njihovog položaja. Jako bitan dio našeg djelovanja jeste izvještavanje o korupciji i drugim anomalijama našeg društva. Uprkos pritiscima i prijetnjama, pišemo o nepotizmu, malverzacijama, stranačkom zapošljavanju.

Kvalitet našeg izvještavanja potvrđuju i nagrade koje smo dobijali tokom godina:

  • EU nagrada za najboljeg mladog istraživačkog novinara u BiH;
  • Pet UNICEF-ovih priznanja;
  • Nagrada „Srđan Aleksić“;
  • Tri nagrade udruženja BH novinari;
  • Nagrada organizacije Transparency international BiH.

Veoma nam je bitno da stvaramo novu generaciju nezavisnih novinara, zbog čega veliku pažnju posvećujemo neformalnoj edukaciji đaka, studenata i građana koji žele da se bave onlajn novinarstvom. Za njih povremeno organizujemo obuke iz oblasti onlajn i foto-novinarstva, gdje ih učimo kako da biraju teme i sagovornike, kako da formulišu pitanja i vode intervjue, kako da snime i obrade fotografije. I na kraju, kako da oblikuju i prezentuju svoj tekst.

Kada imamo snage i vremena za to, organizujemo humanitarne akcije kako bismo pomogli one kojima je to potrebno. Uz našu pomoć dvanaestočlana porodica Savanović iz Banjaluke dobila je svoj dom. Porodici Uldrijan pomogli smo da isplate svoje dugove. Nekoliko puta smo prikupljali hranu za napuštene životinje. Obezbijedili smo oko 1.100 lektira za osnovne škole iz Banjaluke. U nekoliko navrata pomagali smo humanitarnoj organizaciji „Mozaik prijateljstva“.

Portal eTrafika.net vodi dvoje diplomiranih novinara, uz pomoć desetak saradnika različitih profila i obrazovanja. Naša najmlađa saradnica ima tek 17 godina, dok titulu najstarijeg nosi kolega koji će uskoro napuniti 34 ljeta. Ipak, to što smo mladi nipošto ne znači da smo neiskusni. Na našem portalu ćete pronaći visokokvalitetan, provjeren i nepristrastan sadržaj o pitanjima koja se tiču cijelog društva, a o kojima se malo ko usudi da govori. Kod nas nikada nećete pronaći sadržaj niskog kvaliteta, poput vijesti o turbofolku, starletama i rijaliti emisijama. Mi nismo medij kojeg zanimaju klikovi i broj pratilaca na društvenim mrežama.

Svojom donacijom pomažete razvoj nezavisnog novinarstva. Zahvalni smo na svakom iznosu koji dobijemo. Donacije će biti iskorištene isključivo za funkcionisanje redakcije eTrafike: odlazak na teren, nabavku i održavanje opreme, honorare, produkciju sadržaja i slično. Hvala vam što nam pomažete da trajemo!

Ukoliko vam budu potrebne dodatne informacije obratite se na mail redakcija@etrafika.net ili broj telefona 065/709-582.

KM uplate
Naziv: Udruženje građana eTrafika.net.
Adresa: Kralja Petra I Karađorđevića 109, 78000 Banja Luka, BiH.
Broj žiro računa: 5520300002795782.
Naziv banke: Addiko bank.
Svrha: Donacija

EUR uplate
Naziv: Udruženje građana eTrafika.net.
Adresa: Kralja Petra I Karađorđevića 109, 78000 Banja Luka, BiH.
IBAN: BA39 5520 2033 8053 0854.
SWIFT: HAABBA2B.
Banka: Addiko Bank AD, Aleja Svetog Save 13, 78000 Banja Luka, BiH.