fbpx

Centar za životnu sredinu organizuje jesenju razmjenu ili Bazar u Domu omladine u Banjaluci od 17 do 20 časova u četvrtak 29. septembra.

Izvor: Saopštenje

Bazar je otvoreni događaj za razmjenu stvari. Razmjenjuje se sve – od odjevnih predmeta, obuće, nakita, igračaka, knjiga, novina, ploča, pa do fotoaparata, instrumenata, posuđa i svih ostalih predmeta koje ljudima više ne trebaju, a funkcionalne su i korisne.

Podrži eTrafiku

Princip je razmjena, bez učešća novca. Nema prijave tako da svi zainteresovani mogu donijeti svoje stvari, ali to nije uslov za učestvovanje, Bazar je otvoren za sve.

Pravilo za sve zainteresovane jeste da svaka osoba može donijeti do 10 predmeta, a sve predmete koji nisu preuzeti za vrijeme Bazara potrebno je da se vrate.

Cilj Bazara je promocija razmjene stvari, koja je pozitivna iz brojnih aspekata. Smanjuje se količina otpada, jer stvari nalaze drugog vlasnika/vlasnicu ili drugu namjenu, što isto tako dovodi do manje kupovina novih stvari i štednje.

Specifično razmjena odjevnih predmeta i obuće je jedna od mjera borbe protiv brze mode koja proizvodi ogromne količine nekvalitetne odjeće i obuće sa ograničenim rokom trajanja i uz to predstavlja drugu po redu industriju po količini zagađenja koju proizvodi.

Napiši komentar