fbpx

U Banjoj Luci je započela sa radom škola glume Studio teatar 078, u ulici Kralja Alfonsa HIII 48A. U pitanju je mjesto gdje će svi zainteresovani od 10 do 60 godina moći da steknu vještine potrebne za javni nastup, ali i da dobiju priliku da se okušaju na sceni u različitim dramskim ulogama.

Izvor: Saopštenje

Osnovna ideja Studija teatar 078 je otkrivanje i razvijanje talenata kod osoba koje ranije nisu imale prikiku da se okušaju u svijetu glume ili onih koji bi željeli da poboljšaju nastup u javnosti, prevaziđu tremu i budu spremni za nove poslovne izazove. Takođe, u okviru ove škole za glumu oformljena je i grupa za djecu iz Doma Rada Vranješević koji će sada uz mentorstvo afirmisanih banjalukih glumaca sticati nova znanja i iskustva.

Foto baza

“Pokrenuli smo Studio teatar 078 sa željom da u našem gradu pružimo mlađim, ali i starijim sugrađanima priliku da se oprobaju u glumačkim vodama te da nauče konkretne stvari koje će im pomoći u prevazilaženju problema sa javnim nastupom. Poseban izazov nam je rad sa djecom iz Doma Rada Vranješević i zapravo polazna tačka jer smo željeli da mladima bez roditeljskog staranja potpomognemo da dodatno razvijaju samopouzdanje kroz kreativne radionice”, ističe Vladimir Đorđević, glumac i jedan od predavača Studio teatra 078.

Pored Vladimira, u školi glume radiće Željko Stjepanović, glumac i reditelj te Željko Erkić. Banjalučanima poznati iz predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske. Oni napominju da će svi zainteresovani naučiti šta je scena, rad na tekstu, ali i kako izgledaju generalne probe i premijera.

Svi zainteresovani koji žele da se prijave ili saznaju više informacija mogu da posjete link  ili da ih zaprate na društvenim mrežama Instagram i Fejsbuk.

Napiši komentar