fbpx

Centar za životnu sredinu otvara poziv za idejna rješenja u vašem domenu kreativnog djelovanja (slikari, vajari, skulptori, kreatori nakita, pletilje…), a koji se odnosi na kreiranje različitih proizvoda sa motivom ždrala.

Izvor: Saopštenje

Važna napomena da je da se u vašim kreativnim rješenjima može koristiti samo motiv ždrala koji se nalazi na ovom LINKU, nijedan drugi neće ući u razmatranje.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Idejno rješenje može biti izrađeno na različitim materijalima (tekstil, vuna, staklo, metal, drvo, papir, keramika, hrana, sapuni itd.), a prednost dajemo materijalima koji su domaći, prirodni i odgovorno nabavljeni. Dodatnu prednost će imati kreativci iz kraških polja BiH, posebno iz Livanjskog polja i okoline.

Cilj je da kroz ovaj poziv promovišemo Livanjsko polje koje je najveće plavno kraško polje na svijetu, a nekada je bilo specifično i po tome što su se u njemu gnijezdili ždralovi. Uslijed negativnih aktivnosti čovjeka u polju, “sunčeva ptica”, kako je ždral nazvan u egipatskoj mitologiji, prestala je da se gnijezdi u ovom kraju.

Zajedno sa vama, želimo da promovišemo bogatstvo Livanjskog polja, da doprinesemo njegovoj zaštiti i da vratimo ždralove!

Vaša kreativna rješenja/ideje u digitalnoj formi pošaljite nam najkasnije do 23:59h, 15. aprila, 2022. godine na e-mail adresu: milica.koncar@czzs.org ili na poštansku adresu: Centar za životnu sredinu, Miše Stupara 5, 78000 Banja Luka, sa naznakom “Poziv za kreativce”.

Izabraćemo najbolja tri rada koji će biti aplicirani na materijalu odabranom po izboru autora i otkupljeni u više primjeraka u novčanom iznosu od:

1. Prva nagrada – 600 KM

2. Druga nagrada – 400 KM

3. Treća nagrada – 200 KM

Odabrani radovi biće promovisani na društvenim mrežama Centra za životnu sredinu, kao i kroz konkretne aktivnosti koje se realizuju u vezi sa zaštitom Livanjskog polja.

Napiši komentar