fbpx

Kolektivna izložba likovnih radova polaznika “Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta” biće otvorena 29. januara (subota) u 12 časova u Kulturnom centru UDAS u Banjaluci.

Izvor: Saopštenje

Svi zainteresovani će moći da pogledaju likovne radove, crteže polaznika koja su crtali i slikali u protekla četiri mjeseca.

Foto baza

“Školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta” u prethodnom polugodištu, koje je trajalo od septembra do decembra 2021. godine, pohađalo je ukupno 30 djece sa i bez invaliditeta uzrasta od šest do 18 godina.

Časove crtanja i slikanja za polaznike Škole vodila je Tatjana Ratković Bosnić, magistar grafike.

Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta, počela je sa realizacijom 2007. godine. Školu su, pri Kulturnom centru UDAS, u formi pilot projekta, pokrenuli mladi umjetnici sa Akademije likovne umjetnosti Banja Luka. Misija Škole crtanja i slikanja je ostala nepromijenjena sve ove godine a usmjerena je na poticanje uvažavanja različitosti, te promociju prava i mogućnosti djece sa i bez invaliditeta zasnovane na konceptu poštovanja ljudskih prava.

Cilj Škole jeste da ona bude sigurno mjesto gdje će mladi polaznici, djeca sa i bez invaliditeta, iskazati svoje umjetničke i kreativne potencijale uz stručno vođstvo posvećenih profesora likovne kulture. Škola daje mogućnost promocije i predstavlja primjer inkluzivnog pristupa u radu sa djecom sa invaliditetom kao jednog od važnih segmenta u postizanju ravnopravnog odnosa prema djeci sa invaliditetom u našem društvu.

Polaznici Škole kroz različite crtačke i slikarske tehnike, stvarajući vlastita umjetnička djela stiču nova znanja kako u oblasti crtanja i slikanja tako i u razumijevanju i prihvatanju koncepta različitosti, jednakih mogućnosti za djecu sa invaliditetom. Škola je prostor u kojem polaznici svih uzrasta stiču vrijedne životne vještine, uspostavljaju divna i dugotrajna prijateljstva, grade samopuzdanje i potiču jedni druge u okruženju uvažavanja i stvaranja.

Časovi Škole u drugom polugodištnu počinju 5. februara u devet časova.

Napiši komentar