fbpx

Samostalna izložba grafika umjetnice Nevene Kežić pod nazivom “U trku” biće otvorena 7. decembra u 19 časova u Kulturnom centru UDAS Banjaluka, ulica Sime Miljuša br. 2. Riječ je o petoj izložbi grafika koja se predstavlja u okviru kulturne manifestacije “Jesen grafike”.

Izvor: Saopštenje

Nevena Kežić rođena je 1998. godine u Banjoj Luci. Studentkinja je četvrte godine Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, smjer grafika, u klasi profesorice Gorice Miletić-Omčikus.

Podrži eTrafiku

Učestvovala je na nekoliko koletivnih izložbi: THIRD INTERNATIONAL PRINT BIENNALE, Yerevan 2021, XV grafičko bijenale Suva igla Užice 2021, Međunarodna izložba grafika i knjiga umjetnika u Rijeci — GraficaRi 2021, Izložba male grafike, galerija Grafički kolektiv, 2021, INTERNATIONAL BIENNIAL OF CONTEMPORARY ENGRAVING “IOSIF ISER”, 2021.

Izložba će biti otvorena do 21. decembra 2021. i biće dostupna za posjetioce radnim danom i subotom od devet do 15 časova.

Kulturna manifestacija “Jesen grafike 2021” se realizuje u period od oktobra do decembra tekuće godine i u okviru koje se predstavljaju grafičari/ke iz Bosne i Hercegovine koje je odabrao Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS na osnovu javnog poziva.

Realizuje se u okviru projekta kojeg finansira Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite Vlade Republike Srpske, a manifestaciju podržava društveno odgovorna kompanija Molson Coors i brend Jelen pivo.

Napomena

Organizacija događaja realizuje se u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Broj posjetilaca na izložbi biće ograničen uz obavezno nošenje zaštitne maske.

Napiši komentar