fbpx

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u utorak 16. marta 2021. godine u 20 časova biće održan koncert kvarteta Olega Kirijeva.

Izvor: Saopštenje

Za ovaj koncert ostalo je još nekoliko ulaznica koje se po cijeni od 10 KM mogu kupiti na biletarnici Banskog dvora. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Podrži eTrafiku

Kvartet čine svjetski poznati ruski saksofonista Oleg Kirejev, bubnjar Uroš Stamenković, kontrabasista Branko Marković i pijanista Milovan Paunović.

Koncert pod nazivom “Jazz Classic” je projekat koji sadrži osam džez standarda velikana poput Bernija Milera, Erola Garnera, Džeroma Kerna i drugih u autentičnom aranžmanu Kirijeva i jedinstvenom izvođenju ovog kvarteta.

Kirejev prvi je ruski muzičar koji je ukombinovao etno- džez motive sa baškirskim narodnim instrumentima. Rođen u Baškiriji, predstavlja muzičko nasljeđe dve različite kulture – evropske i azijske. Pod uticajem tradicionalnog i latinoameričkog džeza, afričkih ritmova i azijske etno muzike, Oleg je stvorio autentičan stil i proslavio se sviranjem različitih muzičkih žanrova.

Njegova diskografija broji više od 15 objavljenih albuma,a nastupao je na mnogobrojnim inostranim džez festivalima poput London Jazz Festivala, New York Jazz Improv, legendarnog Montreux Jazz Festivala i drugih.

Domaća publika imala je prilike da ga sluša i na Nišvil džez festivalu 2016. godine kada je nastupio sa svojim bendom “Orlan Jazz”, a početkom 2020. godine imali smo prilike da čujemo njegov koncertni projekat u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim.

Napiši komentar