fbpx

Savjetodavna linija za djecu i mlade Plavi telefon u potrazi je za novim volonterima i volonterkama.

Izvor: Saopštenje

Volonteri linije mogu postati sve osobe koje su:
− starije od 19 godina
− žele pomoći i biti podrška djeci koristeći empatiju i stečena znanja
− odgovorne su i motivisane za građenje sebe kao ličnosti
− tokom najmanje devet mjeseci mogu posvetiti 4h sedmično volontiranju na liniji
− trenutno borave u Banjaluci

Podrži eTrafiku

Prijava na konkurs podrazumijeva popunjavanje prijave koja se može naći na linku, a rok za prijavu je 15. novembar 2020. godine. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Plavi telefon na broj telefona 051/923-270 ili pisati na njihovu Facebook stranicu.

Volonteri i volonterke od volontiranja mogu da očekuju:
− obuku iz oblasti telefonskog savjetodavnog rada sa djecom
− edukaciju o vrstama nasilja i zlostavljanja djece
− sertifikovani asertivni trening
− redovne grupne supervizije
− individualne supervizije
− mentorstvo i pomoć prilikom volontiranja
− podržavajuću i opuštenu atmosferu
− kontinuirano učenje i usavršavanje
− potvrdu o obavljenom volontiranju

Osoba koja zadovolji uslove na intervjuu prolazi kroz 40 sati obuke za rad na savjetodavnoj liniji za djecu. Minimalno je potrebno volontirati četiri sata sedmično i prisustvovati grupnim supervizijama koje se održavaju dva puta mjesečno i traju po dva sata.

“Povećan broj poziva ka ovoj liniji, te sve veća potreba djece za savjetovanjem i podrškom zahtijevaju povećanje broja članova/ica tima Plavog telefona. Do sada smo primili preko 250 poziva, a većina poziva koje dobijamo tiču se nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja djece, porodičnih i vršnjačkih odnosa, razvoja i seksualnosti, te problema u školi. Mi vjerujemo da svako dijete ima pravo glasa, pomozimo im da se taj glas čuje!”, govore iz Plavog telefona.

Plavi telefon je besplatna i anonimna savjetodavna linija za djecu iz Bosne i Hercegovine. Prilikom zvanja nije potrebno ostavljati lične podatke, a zahvaljujući kompaniji m:tel, pozivi su besplatni bez obzira na mrežu iz koje pozivate. Linija je trenutno otvorena svakog radnog dana od 9 do 17 časova, a njen rad pomažu i Mediabord, Metromedia i Ježurko. Linija radi od 2013. godine ispred Udruženja Nova generacija. Za više informacija posjetite http://www.plavitelefon.ba, Facebook stranicu Plavi telefon BiH ili Instagram profil @plavitelefonbih.

Napiši komentar