fbpx

U petak, 14. avgusta u 20 časova u DKC-u Incel održaće se ambijentalna izložba multimedijalnih radova “M O K O Š” vizuelnih umjetnica Ane Vasić i Vesne Majstorović.  Izložba će obuhvatiti ilustracije, instalacije i video radove koji su inspirisani prirodom i njenim ciklusima, te odnosom čovjeka kao pojedinca prema prirodi.

Izvor: Saopštenje

Ova izložba je dio Incel Art Bash programa kojeg realizuje Udruženje Nezavisnih Stvaralaca I Aktivista “Geto” I predstavlja presjek dvadesetogodišnjeg rada.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Ana Vasić je diplomirala grafički dizajn na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Radi na poljima grafičkog dizajna, crteža, ilustracije i video umjetnosti. 2016. godine nagrađena je od agencije Aquarius za najboljeg studenta na odsjeku za grafički dizajn, na završnoj izložbi radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci a 2017. godine nagrađena je od Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske za najbolji rad iz predmeta Intermedijalna umjetnost na završnoj izložbi radova studenata Akademije umjetnosti

Vesna Majstorović je vizuelna umjetnica koja se podjednako bavi različitim medijima: ilustracijom, video umjetnošću, fotografijom, kao i intervencijama u javnom prostoru. Diplomirala je slikarstvo na likovnom odsjeku Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci 2018. godine. Vesna je 2017. godine nagrađena od Akademije umjetnosti za najbolje radove iz predmeta Intermedijalna umjetnost na godišnjoj izložbi radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske za najbolje radove u oblasti Intermedije na godišnjoj izložbi radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci a 2018. godine bila je finalistica za nagradu ZVONO (Young Visual Artist Award)

Obe umjetnice su 2019. godine učestvovale na kulturno-umjetničkoj razmjeni u Indoneziji, gdje su boravile tri mjeseca na Zapadnoj Sumatri izučavajući kulturu i tradiciju tog ostrva.

Napiši komentar