fbpx

Treći Festival književnosti “Imperativ“ biće održan od 15. do 20. jula 2020. godine u Banskom dvoru – Kulturnom centru.

Izvor: Saopštenje

Organizatori su se trudili, kao i obično, da naprave izbor autora koji su u prethodnoj godini svojim književnim radom privukli pažnju čitalačke publike, ali i književne kritike na regionalnoj književnoj sceni.

Podrži eTrafiku

Pored druženja sa piscima i pjesnicima, posjetioci će i ove godine imati priliku da se u okviru sajamskog dijela Festivala posjete i štandove izdavača koji su pripremili povoljne sajamske cijene.  Ove godine u Banjaluku stižu sljedeći izdavači: “Booka”,” Lom”, “Kontrast”,” Arhipelag”, “Clio”, “Dereta”,” Plato”, “Buybook” i “Sandorf”.  Pored gostiju svoje štandove imaće i izdavači iz Banjaluke: “Ramajana”, “Imprimatur”,” Deveta dimenzija”, “Art scena” i “Pčelica”.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj je ograničen na 50 posjetilaca.

Besplatne pozivnice za svaki događaj mogu se preuzeti od 7. jula na biletarnici Banskog dvora, svakim radnim danom, osim nedjeljom u periodu od 10:00 do 18:00 časova. Obavezno je nošenje maske i dezinfekcija ruku na ulazu u Banski dvor.

“Imperativ“ se od početka svog rada zalaže za bolji položaj književnika u regionu. Misija festivala je stvaranje platforme koja okuplja i stavlja u dijalog značajne pisce regionalne i domaće književne scene, publiku, književne kritičare i izdavače kroz primjenu inovativnih pristupa u cilju promocije i popularizacije književnosti.

Napiši komentar