fbpx

Asocijacija “Pravda za Davida i svu djecu Bosne i Hercegovine” iz Beča u saradnji sa udruženjem građana “Put Pravde” iz Banjaluke, objavljuje konkurs za amatersku umjetničku fotografiju, te konkurs za izbor novih muzičkih numera koje će se naći na zvaničnoj kompilaciji “Klinac u getu”.

Izvor: Saopštenje

Tema je Pravda za Davida koja, između ostalog, podrazumijeva globalni pokret građanskih inicijativa u borbi za istinu i pravdu do konačnog razrješenja ubistva mladog banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

Podrži eTrafiku

Na konkurs za izbor rep i rege muzičkih  numera se mogu prijaviti svi izvođači sa prostora cijele Evrope, koji imaju snimljenu svoju muzičku numeru (nebitno kakvog je produkcijskog kvaliteta). Žanr pjesma se ostavlja izvođaču na odabir, sve dok pjesma za inspiraciju ili temu ima život i rad ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića ili globalni pokret Pravde za Davida.

Da bi se prijavili na konkurs potrebno je da snimiti i poslati demo snimak pjesme u mp3 formatu (autorsku kompoziciju), u trajanju ne dužem od četiri minuta na sljedeće e-mail adrese: gerechtigkeitfurdavid@gmail.com ili putpravde@gmail.com. Potrebno je navesti ime, prezime, pseudonim, kratku biografiju benda ili samostalnog izvođača kao i kontakt telefon. 

Stručni žiri, sastavljen od domaćih muzičara koji su godinama na domaćoj sceni će birati 20 najboljih numera koji će se naći na kompilaciji, a kao kriterijum će biti uzet kvalitet teksta i vokalne mogućnosti izvođača kao i zastupljenost teme života i rada ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića ili globalnog pokreta Pravde za Davida.

Prijave se mogu slati do 31. avgusta 2020. godine zaključno sa tim danom. Spisak svih izvođača koji su prošli konkurs će biti objavljen na zvaničnim sajtovima organizatora mjesec dana nakon završetka konkursa, kao i na zvaničnim stranicama na društvenim mrežama. Spisak će uključivati imena 20 izvođača koji će se naći na kompilaciji ”Klinac u getu” koja će imati svoje digitalno izdanje.  

Učešće na muzičkom konkursu prije svega donosi afirmaciju izvođača, čije će se numere naći na digitalnom izdanju, live nastupe na koncertima koji će biti organizovani nakon objavljivanja kompilacije, saradnju sa afirmisanim izvođačima i autorima, mogućnost snimanja i objavljivanja solo albuma kao i mnoge druge pogodnosti. 

Kada je riječ o foto konkursu, svaki učesnik ima pravo da pošalje po tri fotografije na zadatu temu, do 31. avgusta 2020. godine. Dolaze u obzir učesnici iz svih dijelova svijeta. Fotografije se trebaju slati elektronski na e-mail adrese: gerechtigkeitfurdavid@gmail.com ili putpravde@gmail.com u JPG formatu 2000 pixela po dužoj strani 72 DPi. Potrebno je navesti ime, prezime, kratak opis fotografija i kontakt telefon. Svaki fajl ne smije biti veći od 5MB. 

Rezultati konkursa biće objavljeni 31. avgusta 2020. godine na zvaničnim sajtovima organizatora mjesec dana nakon završetka konkursa, kao i na zvaničnim stranicama na društvenim mrežama. Nakon objave rezultata usljediće izložbe odabranih fotografija u više različitih evropskih gradova i digitalna promocija.

Napiši komentar