fbpx

Književnica Julijana Adamović promovisaće svoj roman „Divlje guske“  u Banskom dvoru – kulturnom centru 13. februara (četvrtak) u 19:00 časova.

Izvor: Saopštenje

Sa autorkom će razgovarati Vanja Šušnjar Čanković. Događaj organizuje Udruženje sa promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ” u saradnji sa Banskim dvorom – Kulturnim centrom.

Podrži eTrafiku

Julijana Adamović  je rođena 1969. godine u Bačkoj. Diplomirala je socijalnu pedagogiju, a magistrirala dječju i adolescentnu psihijatriju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Objavila je zbirku priča “Kako su nas ukrali Ciganima” (Vinkovci, 2008. godine), koja je nagrađivana kao najbolje debitantsko djelo u Hrvatskoj 2008. godine nagradom Kiklop i nagradom Ivana i Josipa Kozarcaza – Najbolji prvijenac Slavonije u 2008. godini. Izdavačka kuća VBZ iz Zagreba 2009. godine objavila je Julijaninu zbirku kratkih priča pod nazivom “Konzerviranje”. Roman za djecu “Da ti pamet stane” izašao je u nakladi Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, u Zagrebu 2013. godine. Iste godine objavila je i zbirku priča za djecu “Dnevnik sivog mačka i druge priče” koju je napisala u koautorstvu sa svojim tada dvanaestogodišnjim sinom, koji se krije iza pseudonima Sergei Chatgris. 2015. godine objavila je zbirku poezije „Sunce na šalteru“, a sljedeće godine zbirku priča „Glineni anđeli“. Roman “Divlje guske” objavljen je 2018. godine u izdavačkoj kući Hena Com iz Zagreba i Laguni iz Beograda. “Divlje guske“ su se našle u užim izborima svih značajnijih književnih nagrada u regionu.

Napiši komentar