fbpx

U sklopu kampanje ”Sva lica pristupačnosti” koja se realizuje u okviru projekta ”Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana” kojeg finansira Evropska unija, a realizuju Organizacija UDAS, Helsinški parlament građana Banja Luka i UG Nešto Više, raspisan je foto konkurs “Daj nam motiv – detektuj barijeru kroz objektiv”.

Izvor: Saopštenje

Želja organizatora je da u okviru konkursa dobiju fotografije koje će predstaviti prepreke ne samo za osobe sa invaliditetom, već i za brojne druge kategorije društva, jer sve što je prepreka osobi sa invaliditetom, može biti prepreka za sve nas. Autori tri najbolje fotografije dobiće vrijedne nagrade.

Podrži eTrafiku

Ustanovljene su četiri grupe pristupačnosti koje je potrebno omogućiti osobama sa invaliditetom: arhitektonska, pristupačnost tehnologijama i informacijama, pristupačnost svim uslugama sa osiguranim vidovima podrške i potreba osiguravanja asistivnih tehnologija.

Uslovi učešća u konkursu

  1. Fotografije koje učesnici šalju moraju biti autorske.
  2. Moguće je dostaviti tri fotografije po autoru.
  3. Fotografije moraju biti isključivo u digitalnoj formi u JPEG formatu.
  4. Maksimalna veličina fotografije može biti 5 MB
  5. Fotografije sa vodenim žigom ili bilo kakvom drugom vrstom potpisa neće biti razmatrane u konkursu.
  6. Krajnji rok za prijem radova je 5. februar 2020. godine.

 Predaja radova

Fotografiju sa prijavom potrebno je poslati na e-mail: udaskampanja2020@gmail.com sa naznakom „Takmičenje za najbolju fotografiju“.

Sve prijave treba da uključuju sljedeće podatke:

  1. Ime i prezime autora
  2. Naziv fotografije
  3. Opis fotografije (do 50 riječi)
  4. Kontakt podaci autora (broj telefona, e-mail adresa, adresa stanovanja)

Glasanje

Online glasanje za izbor najbolje fotografije biće upriličeno u periodu od 05. do 15. februara 2020. godine.

Nagrade

Autor pobjedničke fotografije će biti nagrađen novim mobitelom Xiaomi Redmi 8, dok će drugo i treće mjesto dobiti Cell Phone Lens Attachments.

Dodatne informacije

Autor ustupa prava na korištenje svih objavljenih fotografija u okviru konkursa u promotivne svrhe u bilo kojem obliku ili mediju. Pri ovakvom korištenju organizator se oslobađa od bilo kakvih potraživanja od strane autora fotografije na konkursu.

Učesnici moraju imati neotuđiva autorska prava na fotografiju koja su definisana važećim zakonima o autorskim pravima. Strogo je zabranjeno kopiranje takvog sadržaja bez dozvole autora. Organizator se odriče odgovornosti u slučaju povrede ovog prava od strane trećeg lica. Ukoliko organizator posumnja da je učesnik dostavio fotografiju na koju nema pravo, može zatražiti dodatni dokaz o autorstvu i izvornu datoteku, ili eliminisati rad iz konkurencije.

Kampanja “Sva lica pristupačnosti” je dio projekta „Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana“, koji finansira Evropska unija, a realizuju Organizacija UDAS, Helsinški parlament građana Banja Luka i UG Nešto Više.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem emaila:  udaskampanja2020@gmail.com

Napiši komentar