fbpx

Visoki sudski i tužilački savjet BiH odbio je na jučerašnjoj sjednici žalbu Saše Labotića, bivšeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, na odluku Drugostepene disciplinske komisije koja ga je razriješila pomenute dužnosti.

Piše: eTrafika.net

Ova odluka, kako je saopšteno iz VSTS-a, donesena je jednoglasno.

Podrži eTrafiku

Labotića je tužilačke funkcije koštalo to što je prilikom prijavljivanja na taj posao od VSTS sakrio da je prethodno osuđivan (2008. godine zbog piraterije).

Inače, Labotićevo ime prošle godine je preplavilo medije kada je podigao optužnicu protiv Banjalučanina Davida Dragičevića šest dana nakon što je pronađen mrtav. Pet dana od podizanja optužnice Labotića je odlikovao ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Trenutno se čeka epilog sličnog slučaja, u čijem središtu je privremeno suspendovani sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Husein Delalić. Suspendovan je nakon medijskih pisanja da je osuđivan dva puta, za krivično djelo nanošenje lakih tjelesnih povreda i silovanja u pokušaju. Preciznije, Prvostepena disciplinska komisija donijela je odluku o privremenoj suspenziji pod pritiskom javnosti i međunarodne zajednice.

Portal eTrafika nedavno je pisao o još jednom takvom slučaju, ali je, za sada, reakcija Disciplinske komisije VSTS-a izostala. Riječ je o Srđanu Nediću, sudiji Apelacionog suda Brčko distrikta, koji je osuđen 1988. godine zbog krađe na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci, uslovno na dvije godine.

Iako pomenuti iza sebe ima pravosnažnu presudu za krađu on je imenovan za sudiju Apelacionog suda Brčko distrikta, ali i za predsjednika krivično-prekršajnog odjeljenja tog suda (?!).

Opširnije čitajte u sljedećem tekstu:

Slučajevi Delalića i Labotića nisu usamljeni: Sudija iz Brčkog osuđivan zbog krađe

Napiši komentar