fbpx

Dvadeset mladih ljudi uzrasta od 18 do 24 godine iz Banjaluke imaće priliku da besplatno pohađa dvodnevnu radionicu „Ja na webu“, čiji su organizatori Centar za digitalni razvoj i Moja Digitalna Akademija. Radionicu finansira Meet and Code inicijativa u sklopu „Evropske sedmice kodiranja“ koja se održava od 5. do 20. oktobra.

Izvor: Saopštenje

Projekat “Ja na webu” ima cilj da kroz dva dana intenzivnih radionica obuči 20 učesnika da naprave vlastiti online CV, odnosno lični prezentacioni veb sajt.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Polaznici će imati priliku da nauče više o tome kako funkcioniše internet, šta je domena, a šta hosting, te kako da pomoću CMS-a naprave jednostavan sajt koji ima određenu formu CV-ja. Pored toga, polaznici će naučiti i kako da kreiraju vizuelne i sadržajne komponente sajta, kao i najbitnije trendove koji se tiču veb dizajna.

“Svjedoci smo velike ekspanzije digitalnih tehnologija, kao i njihovog uticaja na naš svakodnevni život. Između ostalog, digitalne tehnologije utiču i na promjenu mnogih poslovnih običaja i standarda. Jedan od njih je i činjenica da mnoge kompanije danas koriste internet kako bi napravili bolju selekciju kandidata prilikom zapošljavanja. Zbog toga, smatramo da je veoma bitno da mladi koji trenutno traže zaposlenje, ili će uskoro biti u procesu pronalaska posla, znaju kako da se predstave na najbolji način na internetu”, rekli su iz Centra za digitalni razvoj.

Meet and Code ima cilj da pripremi djecu i mlade ljude između 8 i 24 godine za svijet tehnologije i kodiranja. Događaji su osmišljeni tako da pokažu mladima koliko kodiranje može biti interesantno i kako im može pomoći pri realizovanju njihovih ideja. Ovaj događaj će se održati u sklopu Evropske sedmice kodiranja i na taj način podržati ideju digitalne pismenosti.

Radionice “Ja na webu” biće realizovane 12. i 13. oktobra u prostorijama Inovacionog Centra Banja Luka, a svi zainteresovani kandidati koji ispunjavaju uslove mogu da se prijave ispunjavanjem online obrasca na veb sajtu Centra za digitalni razvoj, mejlom na info@cdr.ba ili pozivom na broj telefona 066/997-989.

Napiši komentar