fbpx

Program „Facegroup“ je naziv radionica o uticaju društvenih mreža na kvalitet života mladih osoba koje Udruženje “Nova generacija” sprovodi na području Banjaluke i Čelinca.

Izvor: Saopštenje

Riječ je o skupu preventivno edukativnih radionica namjenjenih za rad sa adolescentima i mladim osobama tokom školovanja, te za mlade osobe koje su uključene u neki od vidova socijalne podrške (dnevni centri, omladinski klubovi i organizacije i slično).

Podrži eTrafiku

Razvojem tehnologije i sistema komunikacije, mladi su sve više izloženi negativnim uticajima interneta i trendova društvenih mreža. Adolescenti koji su u procesu izgradnje ličnog identiteta, slike o sebi, svijetu i drugima, često ove pojmove razvijaju na osnovu nerealnih standarda i kriterijuma koje postavljaju društvene mreže. Nažalost, primjetan je veliki broj sadržaja koji sadrže poruke mržnje, netolerancije i nerazumijevanja.

Oblasti koje će biti obrađene u okviru radionica:

  • izgradnja grupne kohezije i razvijanje pozitivnih interpersonalnih vršnjačkih odnosa,
  • razvijanje vještina emocionalne pismenosti, empatije i razumijevanja
  • razvijanje vještina asertivne komunikacije i
  • razvijanje kapaciteta za zaštitu od „cyber“ nasilja.

Radionice će se sprovoditi u odjeljenjima osnovnih škola uzrasta od 14 do 15 godina u skladu sa procjenom potrebe i to u prostoru Mjesne zajednice “Starčevica” u Banjoj Luci te utorkom i srijedom u opštini Čelinac u prostoru Omladinskog centra.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na radionice putem telefona 051 923 270 ili na mail info@novageneracija.org

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Napiši komentar