fbpx

Kako je to živjeti u drugim zemljama i bilježiti trenutke iz svakodnevnog života ulice? Odgovor potražite na otvaranju izložbe fotografije “ULICE” Igora Kalabe koja će se održati 7. oktobra u 20 časova.

Igor će nam ispričati zanimljive priče nastalih proputovanjem kroz Hanoj, Brisel i druge gradove, a izložba će se moći pogledati do 18. oktobra.

Igor nikad za sebe ne bi rekao da je fotograf jer to smatra uvredom za one ljude koji su toj vještini i umjetnosti posvetili daleko više vremena, truda i odricanja. Umjesto toga, fotoaparat nosi sa sobom gdje god ide, bila to šetnja do pekare ili put u Aziju i fotografiše sve što ga privuče. Samim tim se na fotografijama najčešće i nalaze prizori iz svakodnevnog života, tzv. ulična fotografija, koja sama po sebi nema jedinstvenu definiciju.

Podrži eTrafiku

Smatra se iznimno sretnim jer novac za hljeb (i opremu za fotografiju) uglavnom zarađuje radom vezanim za korisne i zdrave ciljeve – zaštitu i promociju životne sredine, primarno na kampanjama u vezi sa klimatskim promjenama.

Napiši komentar