fbpx

Savladati jezik je jedna stvar, savladati pismo je nešto posve drugo. U saradnji sa Конфуцијев институт Универзитета у Бањој Луци Cafe Yoko donosi tajne kaligrafije. Na druženju u subotu, 5. oktobra od 11 do 13 časova možete naučiti više o kaligrafiji kroz predavanje, pisanje i izložbu radova.

Kao jedino preostalo znakovno pismo na svijetu, kineski karakteri svakako predstavljaju važan dio svjetske kulture. Svaki kineski znak (karakter) je specifičan i ima svoje značenje i upotrebu. Karakteri se sastoje od poteza, svaki potez ima svoj redoslijed i važno ga je zapamtiti kako bi se što lakše naučilo kinesko pismo.

Na radionici kaligrafije, koja će se održati 5. oktobra, predstaviće se najvažniji dijelovi dobrog kaligrafskog djela – papir, četkicu i mastilo, i pokazati kako izgleda prava kineska kaligrafija.

Foto baza

Svi prisutni će dobiti priliku da nauče kako se pravilno drži četkica, po čemu je specifičan papir na kojem se piše, osnovne poteze kineskih karaktera, kao i da nauče da napišu nešto na kineskom.

Napiši komentar