fbpx

Bend Eho radar nastao je 2017. godine u Prijedoru, iz ljubavi četiri mladića prema muzici. Trenutno imaju dvije objavljene pjesme, a uskoro izlazi i njihova najnovija pjesma „Oprosti za bol“.

 Piše: Danica Novaković; Naslovna fotografija: Aida Premilovac Zaklan

Članovi ovog benda su vokal i gitarista Marko Divjak, basista Denis Sikirić, bubnjar Nenad Popović i gitarista Nikola Grab. Sve je počelo susretom Marka i Nikole u Prijedoru,  a ostatak postave im se pridružio kasnije.

Podrži eTrafiku

„Ubrzo su nastale i prve pjesme jer smo imali dosta ideja. Nenad se odmah priključio, ali je potraga za basistom dosta trajala. Nakon dolaska Denisa u bend krenuli smo sa ozbiljnijim i intenzivnijim radom“, izjavljuje Nikola.

Autor: Vanja Vranješ

Kako ističu, bend nisu osnovali da bi zarađivali, nego iz ljubavi prema muzici i potrebe za kreativnim radom. Fokusirani su na rok muziku, ali im nije bitno kojeg tipa su pjesme sve dok se njima dopadaju. Do sada su za bend napisali 11 pjesama, ali objavili su samo dvije – „Prah“ i „Tražim te“.

„Uskoro ćemo publici predstaviti i svoju najnoviju pjesmu ‘Oprosti za bol’ za koju trenutno snimamo spot. Ta pjesma nam je najdraža jer je pravo zadovoljstvo svirati je. Ostale nazive pjesama ipak ne bismo da otkrivamo pošto su još uvijek u fazi obrade“, dodaje Nikola.

Do sada nisu mnogo nastupali, svirali su nekoliko puta sa lokalnim bendovima iz Prijedora. Osim toga, ove godine su učestvovali na gitarijadi „Na putu za jug“, koja se održava u Mostaru i na prvom „Rock festu“ u Aleksandrovcu. Na oba događaja osvojili su prvo mjesto. Planiraju da učestaju na svirkama, a trenutno su u toku pregovora sa festivalima za sljedeću godinu.

„Zbog poslovnih obaveza nekih članova, probe ne održavamo često. Uglavnom je to svaki drugi vikend, ali nastojaćemo da to promijenimo i da krenemo još intenzivnije da radimo“, otkriva Nikola.

Članovi ovog benda odali su nam da je dobra komunikacija u timu ključna, te da oni kao bend jako dobro funkcionišu. U njihovom bendu je sve podređeno muzici, bez sukoba oko ličnih svari.

Ovi mladi muzičari poručuju mlađim generacijama da ako žele da se bave autorskim radom moraju biti otvorenog uma, raditi na sebi, slušati što više različite muzike i sarađivati sa što više ljudi.

„Moraju mnogo da rade i mnogo da ulažu, a ogromne su šanse da im se to nikada neće finansijski isplatiti. Ako su spremni na to, onda samo naprijed!“, poručuje Nikola.

Napiši komentar