fbpx

Godišnju nagradu za novinarski doprinos informisanju, zaštiti i promociji prava djeteta u BiH u 2018, u organizaciji UNICEF-a, a za novinarski tekst na internetu, dobila je glavna i odgovorna urednica portala eTrafika Vanja Stokić.

Stokićeva je prvo mjesto podijelila sa kolegom Osmanom Zukićem (Skolegijum), a nagradu joj je donio tekst “Ažurirajmo nastavu: Školski programi ne prepoznaju problem online nasilja“.

Takođe, nagrade su dobili i Aida Hrnjić (Al Jazeera blog) u kategoriji za najbolji novinarski tekst objavljen na blogu te Melita Mujadžić (RTVUSK) za najbolji TV prilog. Zahvalnice UNICEF-a dobile su Ivana Katavica (Liberty TV) i Natalija Todorović (Elta TV) za TV prilog, Goran Lajić (Nezavisne novine) za tekst u štampi, Hana Kazazović (@cyberbosanka) za tekst objavljen na blogu, Anamarija Jelonjić Zadro (bljesak.info) te redakcija portala mondo.ba za tekstove objavljene na internetu.

Podrži eTrafiku

Podsjećamo, ovo je druga UNICEF-ova godišnja nagrada za naš portal, imajući u vidu da je novinar eTrafike Ognjen Tešić dobio nagradu za najbolji tekst na internetu 2015. godine, za tekst “Najmlađi u rijalitijima: Potrošačku kulturu ne zanimaju sudbine djece“. Iste godine, urednica eTrafike Vanja Stokić dobila je UNICEF-ovo priznanje za tekst o prisilnim brakovima maloljetnica.

Dvije godine ranije, novinar portala eTrafika Milovan Matić dobio je priznanje UNICEF-a za poseban novinarski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u 2013. godini, za serijal tekstova o trgovini djecom.

eTrafika.net

Napiši komentar