fbpx

Humanitarna organizacija „ADRA“ u Doboju pokreće proizvodnju modne marke „Lorena“ koja će biti simbol proizvoda nešto drugačijih od proizvoda koji se svakodnevno mogu pronaći na domaćem tržištu. Ova modna marka je nastala iz želje da se stvaraju kreativni proizvodi koji će svim kupcima donositi radost. Inače Lorena je ime djevojčice sa poteškoćama u razvoju čija majka radi u šivaonici – istakao je Božidar Mihajlović, direktor HO „ADRA“.

Ideja se javila tokom obuke koju su u saradnji sa TC „Bingo“ organizovali za nezaposlene žene u Doboju radi ekonomskog osnaživanja žena kojima su poplave 2014. godine nanijele velike materijlna gubitke. Cilj je bio da polaznice nakon obuke mogu samostalno nastaviti sa radom ili lakše doći do zaposlenja. U skladu sa tim nastavljaju dalji rad sa polaznicama i nude kvalitetne proizvode koji će biti dostupni ne samo u Doboju već i na području cijele Bosne i Hercegovine.

Proizvodi se mogu naručiti putem fejsbuk stranice Modna linija „Lorena“, a teže ka tome da „Lorena“ brend u budućnosti bude prepoznatljiv i van granica BIH– ističu iz ove organzacije.

Podrži eTrafiku

„ADRA“ je u decembru prošle godine pokrenula istu obuku koja je bila namijenjena ženama sa invaliditetom. Nakon obuke grupa polaznica je nastavila sa radom baveći se, primarno, redizajnom odjeće. Od neupotrebljive odjeće stvaraju se novi, unikatni  proizvodi koji dobijaju novu vrijednost. Prihodi od prodaje je usmjeravaju za pomoć ženama zaposlenim u šivaonici. U proteklom periodu razvijena je cijela linija proizvoda od kojih su najistaknutije ženske torbe i cekeri  te platneni ruksaci za sportsku opremu. Svi proizvodi se mogu naručiti putem fejsbuk stranice „DIVE“ redizajn odjeće ili kupiti lično u prostorijama šivaonice u Banjaluci.

Napiši komentar