fbpx

Banjaluka je nebrojeno puta pokazala da su kulturna dešavanja iz godine u godinu sve raznovrsnija i da grad ima šta da ponudi kako domaćoj tako i regionalnoj publici. 

Piše: Zorana Stojičić

Podrži eTrafiku

Pjevačka društva su u gradu na Vrbasu oduvijek uživala ugled i brojala veliki broj članova, a povjerenje publike godinama pravdaju mnogobrojnim nagradama osvojenim na festivalima širom svijeta. Prije dva i po mjeseca jedna od osnivača Gradskog pozorišta ”Jazavac” iz Banjaluke, Dragana Marić, realizovala je svoju ideju o osnivanju mješovitog hora u sklopu istoimenog pozorišta u saradnji sa nastavnikom klavira i dirigentom Gradskog tamburaškog orkestra Zlatanom Mirićem. Prvi nastup ovaj hor je poklonio svojim sugrađanima nastupivši na Trgu Krajine gdje je predstavio svoj opus rada koji čine evergrini. Prijateljska atmosfera, profesionalizam i mnogo uloženog truda rezultovali su uspješnim nastupom kojih kako kažu iz Jazavca neće nedostajati.

Ono što ovaj hor čini drugačijim i novim osvježenjem na muzičkoj sceni Banjaluke jesu prevashodno njegovi članovi- od amatera do profesionalaca i školovanih muzičara različite životne dobi, a potom i interesantnog i kvalitetnog repertoara. Najavljuju nove i zanimljive, nadasve kvalitetne projekte te pozivaju publiku da ih podrži i isprati njihov rad i ubuduće.

 

Aktivnosti Gradskog pozorišta i hora ”Jazavac” možete pratiti na njihovoj zvaničnoj fejsbuk stranici

Napiši komentar