fbpx

Razočarana činjenicom da 90 odsto proizvoda za njegu kože lica i tijela ne može da koristi zbog alergija, Anesa Bilić pokrenula je sopstvenu liniju pod nazivom “Skinematic”.

Piše: Nataša Todoranović

Po struci bačelor poslovne psihologije, Anesa je sa velikom ljubavlju pristupila stvaranju proizvoda za njegu, kako bi pomogla ženama sa istim problemom.

Foto baza

„Sve je počelo kada sam napokon saznala da su sve moje reakcije na većinu drogerijskih proizvoda, zapravo rezultat alergije na soju. Taj dan sam čvrsto odlučila napraviti potpunu njegu za sebe i sestru koja se godinama borila protiv cističnih akni“, počinje razgovor ova mlada preduzetnica.

U “Skinematic” asortimanu nalaze se proizvodi za njegu cijelog tijela i kose, kao što su pilinzi bez mikroplastike sa prirodnim polirajućim česticama šećera i kafe. Oni su bogati hladno cijeđenim uljima koji njeguju kožu.

„U kolekciji za lice imamo serume koji targetiraju razne problematike kao što su akne, proširene pore, mitiseri, komedoni, crvenilo, borice i slično. Nježni enzimski piling za lice u prahu se aktivira vodom i to je prvi proizvod tog tipa na našem tržištu, te predstavljamo prateću zaštitnu njegu kao što su hidratantna krema za lice i dvije vrste uljnih seruma. Od proizvoda za kosu pravim jedan jako nježni sampon u prahu koji se, takođe, aktivira vodom“, nastavlja priču Anesa.

Proces pravljena svakog proizvoda počinje pronalaskom dobrih i kvalitetnih sirovina. Ulja, hidrolate, aktivne supstance i ostale sirovine, Anesa nabavlja iz Bosne i Hercegovine, ali i iz drugih krajeva svijeta. Neka od eteričnih ulja dolaze iz Maroka, Italije, Francuske ili Rusije.

„’U Skinematic’ kuhinji se uvijek sluša neka muzika, a sve se radi s ljubavlju i dobrom energijom. Sigurna sam da i to utiče na završni produkt“, objašnjava Anesa.

Najtraženiji proizvod brenda Skinematic je Glass hijaluronski serum sa prirodnim AHA i BHA kiselinama.

„Ovaj serum prvenstveno je napravljen za moju sestru koja se godinama borila protiv akni, te koristila isušujuće alkohole i jako agresivne proizvode koje su joj dermatolozi preporučivali. Nakon što joj je serum smanjio 90 odsto akni, crvenila i upala, znala sam da će pomoći i drugima, što se i dogodilo. Ja sam presretna što nekome mogu pomoći da postepeno pređe na manje toksičnu njegu“, kaže Anesa za eTrafiku.

Zbog obima posla u ovom malom svijetu prirodnih proizvoda, uskoro je planirano proširenje asortimana i zapošljavanje nekoliko pomoćnika koji će, kao i ova mlada djevojka, sa puno ljubavi i truda stvarati najbolje prijatelje naše kože.

„Prvi mjeseci su bili izrazito teški, da sam i sama pomislila da odustanem. S obzirom na to da je u pitanju kozmetika koja, naravno, ide na kožu i za koju je teško dobiti povjerenje osoba, što je opravdano, svakako očekujte određenu stagnaciju u početku. Ali, nakon što ta prva mušterija (koju uvijek pamtite) kupi vaš proizvod na kojem ste vrijedno radili, ostane oduševljena i vas preporuči nekome — vijest se jako brzo proširi. „Skinematic“ još uvijek nije došao na nivo masovne prepoznatljivosti, ali nadam se da jednoga dana hoće. Jer, kako kažu: ‘Kap kamen dubi’”, govori Anesa za kraj našeg razgovora.

Skinematic proizvode možete poručiti na zvaničnom Instagram profilu i Facebook stranici.

Podržite portal eTrafika.net

Napiši komentar