fbpx

Petnaestu godinu zaredom „Kreativni avgust“ u Banjaluci okuplja mlade koji su zainteresovani za različite aktivnosti. Ovo je sjajna prilika za druženje, sticanje novih iskustva, saznanja i vještina.

Piše: Tanja Maksimović

„Ova manifestacija traje tri sedmice i posjeti je između 200 i 250 mladih godišnje. Prije 15 godina avgust je bio mjesec u kojem nije bilo mnogo aktivnosti za mlade. Odlučili smo da ćemo u tom mjesecu podsticati kreativni razvoj i razvoj vještina. Tadašnje aktivnosti organizovane su na Kastelu, a već duže vrijeme avgust provodimo na obali kod dvorane Obilićevo. Koncept je ostao isti. Mladi koji su učestvovali u aktivnostima prije 15 godina, sada su roditelji koji dovode svoju djecu“, navodi Snježana Blagojević u ime organizacije „Zdravo da ste“ koja organizuje „Kreativni avgust“.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Ljetnji raspust je vrijeme kada djeca iz Banjaluke, ali i inostranstva ovdje imaju priliku provesti vrijeme baveći se različitim aktivnostima.

„Svako dijete ima priliku da istraži svoja interesovanja, isproba mnogo aktivnosti i da se iz dana u dan unapređuje. Većina aktivnosti se odvija istovremeno, tako da dijete u svakom trenutku ima izbor čemu će se posvetiti“, objašnjava Snježana.

Završna manifestacija će se ove godine održati u nedjelju, 25. avgusta, sa početkom u 18 časova. Na njoj će biti organizovana izložba svih radova nastalih na umjetničkim radionicama – Slikarstvo za djecu, Slikarstvo za mlade, Kreativna radionica i Fotografska radionica. Radionica Teatar imaće svoj performans, a nastupiće i učesnici Škole gitare i Afričkih udaraljki. Ovogodišnji gosti su stendap komičari Mirko Komljenović Mirkan i Omer Hodžić koji nastupaju od 20 časova. Na kraju manifestacije će sviraće dva mlada benda: Reluctant i Nervi slom.

„Mnogi dođu samo da vide o čemu se radi, i tu ostvare prijateljstva koja se nastave i izrode nove ideje za dalji rast i razvoj“, izdvaja Snježana za eTrafiku.

Manifestacija „Kreativni avgust“ je omogućena zahvaljujući podršci programa BHRI, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Podržali su je kompanija Hemofarm i Grad Banja Luka.

Napiši komentar