fbpx

Unikatne heklane torbe koje izrađuje Nikolina Savić (25) iz Pala za kratko vrijeme postale su prava atrakcija. Ova apsolventkinja Pravnog fakulteta pored brojnih obeveza pronašla je način da pobjegne od svakodnevnice.

Piše: Ana Pandžić

Za izradu jedne torbe neophodno je imati pamučne trake, iglu debljine 7 do 10 mm, alke, kopče, lance, perle te različite ukrase, ukoliko to kupci žele. Sve ovo je nedovoljno ukoliko nemate volju i želju, što je mnogo bitnije od svega, otkrila je Nikolina za eTrafiku.

Podrži eTrafiku

Na ideju o izradi ovih torbi došla je slučajno.

„Gledala sam neku emisiju na TV-u, gosti su bile djevojke iz Banjaluke koje izrađuju iste ove torbice. Odmah me zainteresovalo, svidio mi se izgled torbi prije svega. Tako sam i došla na ideju da  napravim jednu za sebe. Nisam razmišljala o postupku rada ni kakav će biti ishod. To je ujedno bio i moj prvi susret sa iglom“, rekla je Nikolina.

Tehniku izrade ovih torbi savladala je veoma brzo  gledajući  vido klipove na servisu YouTube.

„S obzirom na to da sam se sa ovim susrela prvi put početkom aprila ove godine, mogu reći da nikada nisam ni  sanjala da ću to probati, relativno brzo sam naučila. Dan čitav sam provela sa trakama iglom i video klipovima, što mi je bilo dovoljno“, rekla je Nikolina za eTrafiku.

Za izradu prve torbe Nikolini je bilo neophodno šest sati rada.

„U zavisnosti od modela, sada je za izradu potrebno između dva i četiri sata. Okrugle torbe su jednostavnije i iziskuju manje vremena, dok su one u obliku pravouganika složenije za rad i za njihovu izradu potrebno je i do četiri sata“, govori ona.

Izrada torbi za Nikolinu predstavlja odmor od svakodnevnice, ali da nije bilo sve tako lako pa je pomišljala i da odustane.

„Na početku sam razmišljala da odustanem jer dugo nisam mogla da nađem odgovarajući materijal pa sam pomislila zašto sama sebi komplikujem život.  Ali jedna od mojih osobina jeste upornost, koja me je i ovaj put pobijedila. Sada nemam riječi kojom bih mogla opisati zadooljstvo koje osjećam kada se posvetim svom hobiju“, kaže Nikolina.

Nikolina je imala podršku prijatelja i porodice koja joj je puno značila da od hobija stvori sada dobro prepoznatljive DOLL BEGS.

„Pomogli su mi oko izbora naziva stranice i profila na društvenim mrežama, kreiranja vizit karti i drugih detalja, sve to je doprinijelo da se čuje za mene“, istakla je Nikolina.

Iako teško dolazi do materijala, trudi se da udovolji željama svojih kupaca a njene torbe nose mušterije iz BiH, Srbije, Hrvatske i Austrije, koji fotografije torbi i informacije o njima nalaze na njenoj Facebook i Instagram stranici.

Napiši komentar