fbpx

Iz želje da se nauči pravilno našminkati, Isidora Kučković (19) iz Gradiške je putem YouTube video klipova stekla znanje i vještine koje je ubrzo počela primjenjivati i na drugim ženama, a koje su joj sada osnovni izvor prihoda.

Piše: Dajana Tiragić

Prvo su to bile najjednostavnije tehnike, a potom je usavršila svoje znanje i počela šminkati i druge. Danas joj na uljepšavanje dolaze mnoge žene, a Isidora ističe da je naučila kako da se ophodi prema svojim klijenticama. Plan joj je da završi Akademiju u Beogradu i da jednog dana otvori svoj salon.

Foto baza

Svaki posao treba početi sa osmijehom, a Isidora takav odnos njeguje sa svakom mušterijom.

Za početak se nanose sjene na oči. 

Za svako nanošenje potrebna je mirna ruka. 

Bez obzira koliko jednostavno izgledalo, šminkanje iziskuje puno strpljenja i koncentracije.

 Kvalitet šminke je izuzetno bitan. Završni korak je stavljanje maskare. 

  Bitno je završeni dio pregledati iz nekoliko uglova. Svaki ugao priča svoju priču, svaka nijansa ima svoje mjesto. Zatim se nanose lagani slojevi pudera, da se ne bi promijenile prirodne crte lica. Sve se završava konturisanjem i stavljanjem hajlajtera. Nakon završenog posla, potrebno je pospremiti nered koji ostane.Bitno je da prisutno obostrano zadovoljstvo. Finalni rezultat  – Isidorinih ruku djelo

Ovaj tekst je kreiran u sklopu projekta “Snaga pozitivne priče”, koji realizuje eTrafika.net a podržavaju USAID i IOM. Autor ovog teksta je odgovoran za njegov sadržaj i stavovi koji su u njemu izneseni ne odražavaju stavove USAID i IOM.

Napiši komentar