fbpx

Isidora Kučković (19), mlada djevojka iz Gradiške, već tri godine zarađuje uz pomoć šminkanja. Od početnih koraka kojima je učila najjednostavnije tehnike, Isidora je uz pomoć Interneta usavršila svoje znanje pa tako danas pored sebe uljepšava i druge djevojke.

Piše: Dajana Tiragić

Isidora tvrdi kako nije uopšte znala da se našminka i baš je to bio razlog zbog kojeg se odlučila da pomoć potraži na Internetu. Njena namjera je bila da savlada obične tehnike, ali je uspjela stečeno znanje pretvoriti u posao i izvor zarade.

Podrži eTrafiku

“Išla sam na folklor i kada su me prebacili u stariju grupu jedina ja u grupi nisam znala da se našminkam. I onda sam počela da tražim snimke na Internetu, strašno je koliko sam vremena provodila u tome. Onda sam polako kupovala četkice, šminku i sve ostalo, te počela baš da učim, mogu priznati da mi je krenulo jako dobro”, ističe Isidora za eTrafiku.

Svima nama uvijek je bitna podrška ljudi oko nas, pogotovo onih najbližih, a Isidori te podrške nije nedostajalo. Mladi su uvijek najnesigurniji kada nešto žele uraditi samostalno zato ih je potrebno usmjeriti i pogurati ka uspjehu. Isidora kaže da se bez podrške drugih ne bi imala hrabrosti upustiti u ovaj posao.

“Pa iskreno, drugi su me nagovarali da počnem, ja u početku nisam imala samopouzdanja. Uvijek sam razmišljala da ima neko bolji od mene, da će drugi imati više posla nego ja. Roditelji su me od početka više podržavali nego svi ostali. Da to nije bilo tako, vjerovatno ne bih ni počela da šminkam, jer u početku je najbitnije da te oni poguraju finansijski i na svaki drugi način”, rekla je Isidora, te dodala kako su oni zaslužni za uspjeh koji je postigla u ovom poslu.

U današnjem svijetu društvene mreže su te koje nas okružuju, spajaju i one preko kojih saznajemo šta se to interesantno dešava u našoj okolini, a i šire. Sam Internet pomogao je Isidori da nauči skoro sve o šminkanju. Instagram joj je bio spas, običnim profilom na ovoj mreži privukla je svoje mušterije.

“U početku se nisam reklamirala, samo sam objavljivala fotografije na Instagram kako se ja šminkam. Tada me je dosta djevojaka pitalo da li profesionalno šminkam i da li sam počela sa tim, ja sam govorila da nisam. Kada je sve krenulo ja sam samo napravila stranicu i odjednom su mene svi počeli objavljivati na storijima, bukvalno odjednom, tako da mislim da sam imala sreće, a Instragam mi je bio spas”, ispričala je Isidora.

U svakom poslu ima zabavnih, a i onih manje zabavnih stvari, a nju je posebno zainteresovalo upoznavanje ljudi.

“Najzabavnija strana je ta što sam upoznala milion žena i djevojaka. Toliko nas ima različitih da mi je najzanimljivije to što svakodnevno upoznajem različite karaktere ljudi”, rekla je ova mlada djevojka, te je dodala da je vremenom naučila kako se treba ophoditi prema svim ženama koje uljepšava.

Želja joj je da ima svoj salon, te da uz dalje školovanje unaprijedi svoje znanje, proširi posao i krene još profesionalnije da se bavi onim šta voli i šta je naučila da radi potpuno spontano.

“Definitivno mi je cilj neki salon, bilo kakav. Ne želim neki prestižan u centru grada, ali da imam svoj salon koji će biti prijavljen. Planiram upisati akademiju u Beogradu, akademiju za kozmetiku i estetiku. Nadam se da ću to raditi radnim danima, a da ću vikendom opet imati vremena za šminkanje. Tako da tek kada završim tu akademiju mogu razmišljati o nekom salonu”, iznijela je Isidora svoje planove.

Ovaj tekst je kreiran u sklopu projekta “Snaga pozitivne priče”, koji realizuje eTrafika.net a podržavaju USAID i IOM. Autor ovog teksta je odgovoran za njegov sadržaj i stavovi koji su u njemu izneseni ne odražavaju stavove USAID i IOM.

Napiši komentar