fbpx

„Ako ne pokušaš ne možeš uspjeti“, kazali su nam za početak razgovora tvorci PetWet-a. Helena Kreća (29), Sanja Kojić (24) i Đorđe Kokošar (26) primjer su da se dobre ideje uz dosta truda mogu realizovati. Ovo troje mladih ljudi proizvelo je praškasti šampon za suho pranje pasa, koji se pravi od kukuruznog skroba, sode bikarbone i eteričnog ulja lavande, bez ikakvih hemijskih dodataka.

Piše: Jelena Trifunović

Vlasnici pasa koji su ovaj proizvod upotrijebili na svojim psima imaju samo riječi hvale. Djeluje umirujuće i protivupalno, a veoma je praktičan za upotrebu, naročito zimi. Koristi se tako što se prašak pospe po tijelu psa, utrlja i zatim dobro iščetka.

Podrži eTrafiku

Isprobali su ga na svojim ljubimcima i nakon što nije bilo neželjenih reakcija, pustili u prodaju.

„Nakon registracije ćemo imati zaposlenog diplomiranog tehnologa, jer ne želimo da plasiramo na tržište nešto što nije 100% provjereno“, kazali su nam.

S obzirom na to da im je Fondacija Mozaik partner, oni su im pružili mentorsku podršku, tako da su imali tehnologa i farmaceuta koji su nadzirali proizvodnju proizvoda. Ova fondacija im je omogućila istraživanje o potrebi šampona na evropskom tržištu. Istraživanje vrši grupa studenata iz Washingtona nakon što su izabrali PetWet među drugim poslovnim idejama iz BiH.

Sa ovom zamisli su krenuli prije dvije godine, namjeravajući da prave šampon za ljude bez sulfata. Daljim istraživanjem došli su do zaključka da bi mogli praviti šampon za životinje, tačnije za pse.

Prvi proizvod su dobili u avgustu 2018. godine i od tada su zvanično na tržištu. Registracija PetWet-a planirala je kroz tri mjeseca. Nakon toga ulaze u partnertvo sa Fondacijom Mozaik, koja će pored njih troje biti suvlasnik firme. Planiraju da ubace seriju od pet proizvoda: prirodni šampon na bazi lavande, čajevca i peperminta, sprej za ispiranje usta, melem za šape i sprej za buve. Proizvod se trenutno može kupiti preko Facebook i Instagram stranice, a nakon registracije nadaju se da će biti dostupan u veterinarskim ambulantama širom BiH i DM marketima.

Trenutno su u potrazi  za distributerima, da bi se proizvod plasirao na evropsko tržište. Trenutna akcijska cijena je 4,95 KM, ali će se izlazom novih proizvoda ona povećati. Planirano je da 51% prihoda  bude utrošeno u društveno-korisne svrhe, poput azila ili prihvatilišta za pse.

„Želimo i nadamo se da ćemo vremenom podići svijest ljudima o prihvatanju pasa lutalica i njihovom udomljavanju,“, kazali su nam iz PetWet-a za kraj razgovora.

Napiši komentar