fbpx

Često se, ugušeni svakodnevnicom, ne osvrćemo na svoje unutrašnje ja. Ali želja je ponekad mnogo glasnija. O svojim željama ovog puta nam govori Dado Golubović Marić, vokal nekadašnjeg metal benda My Last Suicide.

Piše: Bojana Radić

Pomenuti bend je osnovan 2009. godine. Ekipa, koja se nekoliko puta mijenjala, prošla je kroz više faza – od amaterskih snimaka iz soba (stanova), preko profesionalno snimljenih singlova, pa sve do potpunog albuma, čije je snimanje završeno 2018. u februaru, a koji je tek u martu ove godine postao dostupan za preslušavanje na servisu YouTube. U početku su radili obrade stranih ili domaćih pjesama, a kasnije dolaze na ideju da se ostvare u svom žanru – metal muzici (melodeath). Nastupali su na mnogim festivalima, u klubovima, a organizovali su i humanitarne svirke. Dado nam je ovom prilikom izdvojio BL Rising Fest, gitarijadu u Zaječaru, Urban Fest u Osijeku, a navodi da su nastupali i u Mostaru, Sarajevu, Banjaluci, Beogradu, Bihaću i mnogim drugim gradovima širom regije. Nažalost, MLS kao grupa ne opstaje.

Podrži eTrafiku

„Ljudi ulaze u godine, a od benda nema nikakvog uspjeha, niti zarade. Da su oni vidjeli da možemo napraviti dobru priču, možda bismo još radili. Ali oni to nisu shvatali na taj način i raspad je bio neminovan“, otkriva nam Dado.

Međutim, ovaj mladić je čvrsto odlučio da nastavi dalje. Rodile su se neke nove ideje, novi projekti. Uz pomoć svojih prijatelja, Dado je objavio spot za obradu pjesme As I Slither, koju je snimio 2014. U nastavku teksta možete premijerno pogledati pomenuti spot.

Sa nama je podijelio da rad nastavlja pod novim imenom.

„Planiram da radim pod imenom DarkAries. Danas – sutra, kad opet okupim ekipu koja će raditi sa mnom, biće to isključivo pod ovim imenom“, rekao je.

A gdje je novo ime, tu su i mnogi drugačiji potezi. Dado nam je otkrio da će njegov budući rad imati novi oblik – metal prožet našim mentalitetom. Tekstovi koje će ubuduće pisati na srpskom biće bazirani na slovenskim elementima, na našoj istoriji i svemu onom što se veže za iskonsku priču jednog Slovena.

„To što budem radio biće metal. Možda proguramo neke svoje stilove, primjese naše muzike. Sve to ima za cilj da prikaže jednog lika – slavenskog lika, a ja želim da on bude muzički potkovan, pa sam pitao ljude, angažovao, bitno mi je da to bude dobra muzička podloga: bubnjevi, gitara“, objasnio nam je.

Pored novog projekta, svakako planira nastaviti sa obradama manje ili više poznatih pjesama, a sljedeći korak će biti parodija – američki spot kroz balkanski pristup.

Dado na snimanju spota za pjesmu As I Slither

„Obrade bih svakako radio neobavezno za bend, to je bila moja želja, da provjerim svoje mogućnosti, da vidim da li bih mogao da iznesem neki svjetski vokal“, otkrio nam je.

Novo ime i novi početak doživljava kao šansu da iskoristi na pravi način sve ono što je u muzici oduvijek htio, a nije mogao. Odlučan je da istraje u svojoj, kako kaže, solo priči, te dodaje da su mu najveći pokretač Ognjen i Vladimir, prijatelji koji su odlučili da se uz njegovu muziku oprobaju u video produkciji.

„Uzajamno smo jedni drugima vjetar u leđa. Kako je stvoreno to moje novo ime, tako su počeli i oni i moraju nastaviti tim da se bave ako žele da uspiju, a žele. Oni su mi video produkcija – ProBol“, dodaje.

Kao inspiraciju vidi prirodu i ljude, ljude po obroncima brda i planina, ljude pored rijeke, one koji preživljavaju radeći teške fizičke poslove. Umjetnošću smatra svaki pokušaj da se uradi nešto novo i neobično, te ističe kako bi trebalo da prihvatimo šansu da uradimo nešto.

„Sve nam je na dohvat ruke. Treba samo da uskočimo u voz koji je u tom momentu naišao. Moja najbolja poruka svima onima koji rade nešto na kulturnom planu jeste: uspjeh je neminovan, ako ništa onda u duhovnom smislu i za svoju dušu. Bitni su (samo) smisao, volja, želja i rad“, poručio nam je za kraj.

Napiši komentar